Saopštenje Radničkog posle analize suđenja u meču sa Vojvodinom

Radnički iz Niša je u proteklom kolu poražen od Vojvodine na svom stadionu sa 0:1.

Bilo je pritužbi iza tabora Nišlija na suđenje u tom meču, i tim povodom klub je izdao saopštenje koje prenosimo u celosti.

U emisiji “Kao nekada” na TV Arena sport  govorilo se i o dve sporne situacije na utakmici Radnički – Vojvodina.

Eminentni stručnjak i član UEFA Zdravko Jokić rekao je da je Radnički oštećen jer je u 14. minutu utakmice postignut gol iz ofsajda, kao i zbog nesviranja penala u 93.minutu, iako se na snimku vidi da je sudija bio udaljen oko dva metra i nije bio zaklonjen, tako da je mogao da lepo vidi spornu situaciju. Što nameće pitanje kako nije video? Da li je reč o namernim ili slučajnim greškama procenite sami. Kako je moguće da sudija zbog toga što je dao žuti umesto crvenog kartona igraču na utakmici, koji je podigao nogu nad golmanom, bude kažnjen sa 2-3 utamice nesuđenja, a sudija sa ove utakmice nije doživeo takvu sudbinu.

Šta je radio posmatrač koji je potvrdio da nije bilo ni penala, ni ofsajda na utakmici? Ovo nije prva ovakva utakmica, već je sličnih situacija bilo na zadnjih 4-5 mečeva Radničkog. Zato i pitamo sudijsku organizaciju i FSS zašto do sada nisu reagovali na ovakve i slične situacije? Svaka sudijska odluka treba da sa sobom nosi i odgovornost, ali dok to ne bude sveopšti princip najbolje je verovati samo svojim očima, stoji u saopštenju Nišlija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE