Obradović: Sve zavisi od nas, nerealno očekivati isti nivo igre u dve utakmice u dva dana

Selektor Ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je pred meč poslednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Danskoj da je raspored gust i da je veoma teško odigrati dve uzastopne utakmice na visokom nivou.

Obradović ističe da nije bilo realno za očekivati da njegove izabranice protiv Mađarske odigraju na istom nivou kao protiv Holandije kada su trijumfovale.

– Poslednja tri velika takmičenja, počevši od EP 2018 u Francuskoj pre dve godine, kada nismo mogli da igramo sa Rusijom, pa su nam onda stavili da igramo dve utakmice za redom. Izgubili smo obe, od Rusije i Crne Gore, jer je nemoguće za dva dana odigrati dve teške utakmice na visokom nivou. U Japanu smo igrali sa Norveškom uveče, a popodne sutradan sa Holandijom. I sad ponovo ista situacija. Ne želim da se pravdam, ali nerealno je bilo očekivati da odigramo protiv Mađarske kao protiv Holandije.

Hrvatice su pokazale sjajnu igru u prva dva kola, a sa njima se rešava plasman u drugi krug. Čak i poraz može da znači odlazak u narednu rundu.

– Nije ništa izgubljeno, i dalje sve zavisi od nas, sve kombinacije su otvorene. Bili smo u plusu, ali posle ovog poraza od Mađarske se sve promenilo. Pričali su svi da je Hrvatska autsajder, a govorio sam da nije. To je odlično ukomponovana ekipa, pokazale su pravu igru i odnos, demonstrirale Mađaricama 3-2-1 odbranu, izdržale i pobedile, a protiv Holandije su igrale 6-0. Taktički su potkovane, biće jako teška utakmica. Šoštarić je dugo sa njima, to je sve jedan klub, pojačan sa Katarina Ježić i Ćamilom Mičijević, borbene su jako.

Selektor ističe da je Srbija na visokom nivou i da ne zaostaje mnogo za najsnažnijim evropskim ekipama.

– Nismo mi daleko od ovih evropskih ekipa, pokazalo se više puta da moje devojke moraju da budu skoncetrisane i da imaju želju koja nas je krasila u Japanu. Moramo da budemo optimisti, sve je otvoreno, možemo dalje sa četiri boda, tri, dva, a možemo i kući. Zavisi i od druge utakmice Holandije i Mađarske. Devojke imaju vremena da se odmore, praktično dva dana, da dođu sebi fizički i psihički. Bio sam svestan da je teško dobiti i drugu utakmicu. Jelena Agbaba i Jovana Milojević su praktično došle iz karantina, Agbaba direktno. Dao sam im šansu da osete igru, dvoranu. Insistirao sam na napadu sa sedam igračica, da bi što više igrale. Da li izgubili sa pet, sedam ili osam manje, više je tu…

Kako je istakao Obradović, ne postoji mogućnost da neko sa šireg spiska dobije naknadni poziv.

– Dosta je teško i nerealno. Devojke ne treniraju danima, prekinuta su prvenstva… Komplikovano je sada nekoga da zovemo, nezahvalno je i mislim da bio bi to problem. Sačekajmo današnju utakmicu, pa ćemo videti i razmotriti. Vrlo je složena situacija – rekao je Ljubomir Obradović.

Pobeda protiv Hrvatske sutra (18.15 sati) garantuje Srpkinjama plasman u narednu fazu, ali bi i poraz, uz pobedu Holanđanki nad Mađaricama takođe značio da naše reprezentativke nastavljaju takmičenje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vildoza uporedio srpski i grčki derbi

Košarkaš Panatinaikosa Luka Vildoza imao je čast da igra beograski i atinski derbi. Argentisnki košarkaš koji je prošle sezone nosio...

POVEZANE OBJAVE