Sad je stvarno kraj: Primorska proglašava bankrot

Kako prenose slovenački mediji, KK Primorska se gasi, čeka se samo zvanična potvrda.

Klub iz Kopra bio je pred bankrotom i u septembru kada je njegova sudbina praktično preko noći spasena od strane nepoznatog investitora. Međutim, ispostavilo se da se agonija samo produžila, te da ne postoji dovoljno jaka finansijska injekcija koja bi pomogla slovenačkom timu.

Primorska je stvorena 2016. godine i za kratak vremenski period uspela je da osvoji titulu državnog prvaka, nacionalni kup i Superkup, kao i ABA 2 ligu preko koje stigla do ABA lige. Klub je privukao pažnju javnosti u maestralnoj pobedi nad tadašnjim aktuelnim prvakom Crvenom zvezdom u ABA Superkupu.

Svoju prvu sezunu u Jadranskoj ligi počela je odlično, nizavši pobede protiv Partizana, Budućnosti, Mornara, Krke, Mege, FMP-a, Igokee… Međutim, podsetimo, Primorska se i tada našla pred finansijskim krahom, kada je klub napustila većina ključnih igrača: Marko Jagodić Kuridža, Ivan Marinković, Lens Heris, Stiven Holt, Žan Mark Šiško… Iz tima je otišao i trener Jurica Golemac.

Čekali su Slovenci američke i kineske investitore, ali se oni nisu pojavili, pa je izvesno da će klub proglasiti bankrot i napustiti ABA ligu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Monako se “vratio iz mrtvih”, Lojd za izjednačenje u seriji

Velika drama viđena je i u drugom meču u seriji između Monaka i Fenerbahčea. Pošto je prva rešena u...

POVEZANE OBJAVE