Junajted umalo do stigne tri gola minusa, Juventus ponizio Barsu na “Kamp Nou”

Završeno je takmičenje u još dve grupe Lige šampiona, dok se čeka epilog prekinutog meča u Parizu, mada to neće promeniti situaciju u H grupi.

Sevilja je slavila u Renu, ali to nije bilo dovoljno za prvo mesto u grupi, pošto su tu priliku ispustili zbog ubedljivog poraza od Čelsija u prošlom kolu. Kunde je doveo Andalužane u vođstvo u 32. minutu, da bi na isteku prvog poluvremena En Nesri duplirao prednost gostiju. Marokanac je postigao još jedan gol, bilo je to posle kontra napada u 81. minutu, kada su i rešene sve dileme. Jedino što je francuski tim uradio bio je počasni gol mladog Rutera sa bele tačke u 86. minutu.

Čelsi nije uspeo da pobedi Krasnodar, ali je sačuvao prvo mesto. Ruski tim je iznenadio “plavce” u 24. minutu kada je Remi Kabela na dodavanje Klaesona postigao gol za vođstvo. Dešavalo se često u poslednje vreme da Čelsi prvi primi gol na svom “Stamford Bridžu” u Premijer ligi, ali su uvek uspevali da preokrenu i stignu do pobede. Sada nisu, mada su izjednačili posle samo četiri minuta. Srušen je Ejbraham, a sa penala je siguran bio Žoržinjo. Čelsi na kraju ima 14 bodova, Sevilja jedan manje, dok će u Ligu Evrope Krasnodar sa 5 osvojenih bodova. Ren je takmičenje završio sa samo jednim bodom.

Juventus se sa kamatom revanširao Barseloni za poraz u Torinu. Mnogo toga ne funkcioniše u katalonskom timu, a “stara dama” je sve probleme Barse ogolila do kostiju. Posle prekršaja Arauha nad Kristijanom Ronaldom dosuđen je penal, koji je Portugalac pretvorio u vođstvo u 13. minutu. Već u 20. bilo je 2:0 za goste. Na atraktivan način mrežu ter Štegena zatresao je mladi Amerikanac Mekeni. Kada je u 52. minutu dosuđen drugi penal za Juventus, ponovo posle starta Arauha nad Ronaldom, burno je protestovao Ronald Kuman, ali sudija Štiler nije menjao odluku. Kristijano Ronaldo je postigao novi gol protiv Barselone, čiju je mrežu redovno tresao u dresu Reala, a večeras je to prvi put uradio kao fudbaler Juventusa, pošto u prvom meču u Torinu nije ni igrao zbog koronavirusa. To je bio i konačni rezultat, mada je Juventus postigao još jedan gol, ali je Bonući bio u ofsajdu u trenutku kada je loptu poslao u mrežu. Zbog pobede sa golom više, Juventus je osvojio prvo mesto u grupi, dok je Brasa, kojoj je ovo bio prvi poraz, pala na drugu poziciju. Na trećem mestu završio je Dinamo iz Kijeva koji je savladao mađarski Ferencvaroš sa 1:0. Gol odluke postigao je Popov posle sat vremena igre. Ferencvaroš je takmičenje okončao samo sa jednim bodom.

Meč u Parizu je prekinut, ali je jasno da će iz grupe H u nokaut fazu Lige šampiona Lajpcig i Pari Sen Žermen. U direktnom dvoboju za mesto u osmini finala “bikovi” iz Lajpciga pobedili su Mančester Junajted sa 3:2 u meču koji je imao dramatičan finiš. Nije tako izgledalo na početku. Već u 2. minutu Anhelinjo je preciznim i snažnim udarcem doveo domaćina u vođstvo, a posle centaršuta Španca u 13. minutu, Haidara je na drugoj stativi uhvatio volej i duplirao prednost Lajpciga. Postigli su Nemci još jedan gol u prvom poluvremenu, ali se Orban nalazio u ofsajdu posle lopte odbijene od stative.

Kada je Džastin Klajvert postigao, na spretan način, gol u 69. minutu, samo sedam minuta po ulasku u igru, činilo se da Junajtedu nema spasa i da mu ostaje samo da izbegne katastrofalan poraz. Ipak, da meč doživi krešendo, pobrinuo se i španski sudija Lahoz. Prvo je duel Konatea i Grinvuda ocenio kao prekršaj za najstrožu kaznu, a onda je priznao pogodak gostima u 82. minutu, mada je lopta, posle udarca glavom Pogbe, pogodila Megvajera u ruku.

Napadao je Solskjerov tim želeći da stigne do remija i plasmana u dalje takmičenje i umalo to da im pođe za rukom u drugom minutu nadoknade. U pokušaju da izbije loptu, nakon ubacivanja sa desne strane, malo je falilo da Mukijele zatrese sopstvenu mrežu, domaće je spasila intervecija golaman Gulačija.
Mančester Junajted će u Ligu Evrope, a Bašakšehir završava takmičenje, ukoliko se meč u Parizu registruje sulužbenim rezultatom. Dalje idu Lajpcig i PSŽ, rivali iz prošlogodišnjeg polufinala.

Grupa E:

Ren – Sevilja 1:3(0:2)
Ruter 86′(p) – Kunde 32′, En Nesiri 45+2′,81′

Čelsi – Krasnodar 1:1(1:1)
Žoržinjo 28′(p) – Kabela 24′

Grupa G:

Barselona – Juventus 0:3(0:2)
Ronaldo 13′(p),52′(p), Mekeni 20′

Dinamo Kijev – Ferencvaroš 1:0(0:0)
Popov 60′

Grupa H:

RB Lajpcig – Mančester Junajted 3:2(2:0)
Anhelinjo 2′, Haidara 13′, Klajvert 69′ – Bruno Fernandeš 80′(p), Pogba 82′

PSŽ – Bašakšehir – prekid

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Povezivan je sa Zvezdom: Miško otkrio sudbinu Nikole Đurišića

Košarkaš Mege i srpski reprezentativac Nikola Đurišić, ima fantastičnu sezonu iza sebe. Mediji polemišu da bi karijeru mogao nastaviti...

POVEZANE OBJAVE