Lazetić promovisan u Fudbalskom savezu Srbije: Optimista sam posle žreba

Nekadašnji sportski direktor Vojvodine Nikola Lazetić promovisan je danas od strane Fudbalskog saveza naše zemlje na mesto direktora mlađih reprezentativnih selekcija.

Bivši fudbaler Obilića, Vojvodine, Crvene zvezde i pojedinih inostranih klubova će raditi uz Vladimira Matijaševića i Gorana Grkinića u cilju poboljšanja selekcija.

Danas sam zvanično postao deo Fudbalskog saveza Srbije i mnogo mi je drago zbog toga. Ja sam jedan od onih igrača koji je prošao apsolutno sve reprezentativne selekcije, od pionira do A tima. Nadam se da ću svojim iskustvom da pomognem da mlađe kategorije napreduju i da budu na mestu koje im pripada – rekao je Lazetić.

On je dodao da priželjkuje odličnu saradnju sa ostatkom zaposlenih u FSS-u i da je tu da pomogne i pri edukaciji mladih fudbalera.

– Sama činjenica da sam potpisao ugovor govori o tome da očekujem odličnu saradnju. Sigurno je da ćemo neke stvari promeniti. Želimo da FSS napreduje i da se mladi fudbaleri edukuju na svim poljima, ne samo fudbalskim. Normalno je da imam neke svoje ideje i sigurno ću ih predočiti ljudima koji su iznad mene po funkciji, nadam se da ćemo zajedničkim snagama napredovati u svakom smislu te reči.

Neizbežna tema svakako je bio jučerašnji žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će Srbija za protivnike imati Portugaliju, Republiku Irsku, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

– Zadovoljan sam ishodom žreba. Mogao je da bude i mnogo teži, ali isto tako je iz nekog šešira mogao da se izvuče i lakši protivnik. U svakom slučaju, lepo je da znamo da na papiru imamo realne šanse za plasman na Svetsko prvenstvo. Bitno je da u kvalifikacije uđemo veoma ambiciozno i da se nadamo najboljem mogućem ishodu. Veliki sam optimista po pitanju novog kvalifikacionog ciklusa.

Ranija poznanstva sa Markom Pantelićem i Vladimirom Matijaševićem trebala bi da olakša komunikaciju. Lazetić je primetio da se Savez trudi ne bi li kontaktirao srpsku decu iz inostranstva i privoleo ih da zaigraju za svoju matičnu zemlju.

– Slažem se da je urađeno dosta toga dobrog po pitanju komunikacije sa decom iz dijaspore i njihovog uključivanja u rad sa našim selekcijama. Sa Pantelićem i Matijaševićem sam dugo igrao fudbal, odrasli smo zajedno, delili dobre i loše stvari… Razumemo se odlično i nadam se da ćemo uraditi još puno toga da se neke stvari unaprede i da svi zajedno rastemo i kao Savez, ali i mi lično kao sportski radnici i prijatelji – rekao je Lazetić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE