Novi poraz srpskih rukometašica: Samo jedan gol u poslednjih 15 minuta!

Srbija – Hrvatska 24:25 (14:14)

Rukometašice Srbije poražene su od Hrvatske u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Danskoj. U veoma uzbudljivoj završnici Srbija je imala napad za izjednačenje, ali u poslednjih 20 sekundi nije uspela ni da uputi šut ka golu protivnica.

Srpkinje su povele golom Jovane Stoiljković u prvom napadu na utakmici, a posle izjednačene igre u prvih desetak minuta Hrvatska je prva stekla dva gola prednosti (6:4). Kako je vreme odmicalo Srbija je igrala sve bolje u odbrani i u periodu od 17. do 23. minuta serijom od 5:0 igračice selektora Ljubomira Obradovića povele su sa 13:9.

Trebalo je samo mirno privesti prvo poluvreme kraju, pogotovo nakon isključenja Šimure, ali su srpske reprezentativke sa nekoliko uzastopnih grešaka prosule sve dobro što su napravile u prvih 30 minuta i omogućile protivnicama da na odmor odu sa nerešenim rezultatom (14:14). Hrvatska je postigla četiri gola u poslednja četiri minuta prvog poluvremena, bez ijednog primljenog.

Hrvatice su prve stekle dva gola prednosti i u drugom delu, ali je Srbija tačno 15 minuta pre kraja meča uspela da preokrene na 23:21. Usledio je veliki pad, punih 13 minuta Srpkinje nisu uspele da postignu gol, ali su i pored toga imale priliku da izbegnu poraz.

Dva minuta pre kraja Pop-Lazić je smanjila na 24:25, a posle dobre odbrane Srbija je imala napad za izjednačenje. Nakon tajm-auta Obradović je izveo postavu bez golmana, ali ni to nije bilo dovoljno da se uputi udarac, Kristina Liščević je izgubila loptu i propala je poslednja prilika da se izbegne poraz.

Pet golova za Srbiju postigla je Katarina Krpež-Šlezak, dok je najefikasnija kod Hrvatica bila Dora Krsnik sa 6 golova.

Srbija će se plasirati u drugu fazu ukoliko Mađarska u poslednjem meču ne izgubi od Holandije. Ukoliko pak svetske šampionke ostvare prvu pobedu na šampionatu Srbija će završiti takmičenje pošto ima najlošiju gol-razliku u krugu sa Holandijom i Mađarskom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE