Prečka spasila Lacio u nadoknadi, preokret “milionera” u Rusiji [VIDEO]

Završeno je takmičenje u F grupi Lige šampiona, a plasman u osminu finala izborili su Borusija iz Dortmunda i rimski Lacio.

Meč u Rimu bio je u završnici dramatičan, a ništa nije nagoveštavalo takav rasplet. Lacio je poveo u 12. minutu golom Koree. Šutirao je Luis Alberto, golman gostiju odbio loptu, ali je Korea bio na mestu. Samo tri minuta kasnije slična situacija pred golom Rimljana. Sada je udarac Langa odbio Reina, a loptu u mrežu poslao je Former. Od 39. minuta Klub Briž ostaje sa desetoricom pošto je drugi žuti karton zaradio Ukrajinac Sobol.

Uz gol minusa i igrača manje, malo ko je mogao da poveruje da belgijski šampion može do pobede na “Olimpiku” i plasmana u osminu finala. Ali malo je falilo da se upravo to dogodi. Vanaken je, posle odličnog skoka na centaršut Formera izjednačio u 76. minutu, i tada su nastupili pakleni minuti za domaći tim. Kulminacija se dogodila u drugom minutu nadiknade kada je De Keteler pogodio prečku sa unutrašnje strane, posle udarca iskosa sa desetak metara. Sreća je pogledala italijanskog predstavnika u tom trenutku i Lacio je sačuvao bod koji mu je doneo odlazak u nokaut fazu. Za domaćina je ceo meč odigrao Sergej Milinković-Savić.

Manje uzbudljivo je bilo u Sankt Peterburgu, pre svega jer se znalo kako će se grupna faza završiti za ove dve ekipe. Nemci su već obezbedili prolaz, a pobeda im je trebala da osiguraju prvo mesto. Zenit je jedno od najvećih razočaranja takmičenja, pošto je ruski šampion osvojio samo jedan bod u prvih pet kola. Na kraju je tim iz Sankt Peterburga i ostao na tom jednom bodu mada je prvi deo igre dobio golom Driusija u 16. minutu. Argentinac je šutirao, a lopta je zakačila Humelsa i prevarila Hica.

Sve do 68. minuta to je bio aktuelan rezultat, a domaći su bili mnogo bliže drugom golu nego gosti izjednačenju. Posle kornera u 68. minutu Lukas Pišček je bio priseban i odbitak smestio u mrežu Zenita, a desetak minuta kasnije Belgijanac Vitsel je doneo pobedu “milionerima”, preciznim udarcem sa distance. Vitsel je tako srušio svoj bivši tim, ali i obezbedio prvo mesto za svoju sadašnju ekipu.

Dortmund je takmičenje okončao sa 13 bodova, Lacio je drugi sa 10, dok će Klub Briž u Ligu Evrope sa 8 osvojenih bodova. Zenit je poslednji sa jednim bodom osvojenim protiv Lacija u Sankt Peterburgu.

Grupa F

Lacio – Klub Briž 2:2(2:1)
Korea 12′, Imobile 27′(p) – Former 15′, Vanaken 76′

Zenit – Dortmund 1:2(1:0)
Driusi 16′ – Pišček 68′, Vitsel 79′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVO U MAJSTORICI: Crvena zvezda je šampion Srbije!

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su u majstorici Superlige protiv Partizana 3:0 (25:23, 25:18, 25:18). Samo je prvi set bio neizvestan...

POVEZANE OBJAVE