Božidar Maljković dobio apsolutnu podršku pred Izbornu skupštinu Olimpijskog komiteta Srbije

Danas je održana XXV sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Srbiji i poštujući važeće Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, a saglasno preporukama Međunarodnog olimpijskog komiteta, sednica je održana putem konferencijske video veze.

Na sednici su usvojene kandidature za izbor predsednika i organa Olimpijskog komiteta Srbije i konstatovano je da je kandidatura Božidara Maljkovića jedina koja je u važećem roku pristigla u Olimpijski komitet Srbije.

Aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije dobio je apsolutnu u nepodeljenu podršku sportskih saveza olimpijskih sportova. Shodno odluci Izvršnog odbora OKS, otvoren je redovan izborni postupak i za izbor organa Olimpijskog komiteta Srbije, a svi članovi OKS dostavili su svoje nominacije za članove Izvršnog i Nadzornog odbora.

Izborna skupština Olimpijskog komiteta Srbije zakazana je za 16. decembar. Na njoj će biti izabran predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, generalni sekretar, članovi Izvršnog i Nadzornog odbora za novi mandat koji će trajati naredne četiri godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE