Mijatović o žrebu za SP: Srbija favorit za drugo mesto

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović rekao je za ,,Sport klub” da će reprezentacija Srbije biti glavni pretendent za drugo mestu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Selekcija Srbije će glavnog rivala za direktan plasman u Katar imati u vidu Portugalije, ali prema Mijatovićevom mišljenju, prva pozicija je ipak namenjena za aktuelne evropske prvake.

U grupi u kojoj se nalazi Srbija, prvo mesto je na papiru, rezervisano za Portugaliju. Međutim, Srbija i Portugalija se jako dobro poznaju, u pitanju su selekcije koje su mnogo puta igrale međusobno u proteklih nekoliko godina. Portugalija je po mom mišljenju favorit za osvajanje prvog mesta, a istovremeno smatram da je Srbija favorit za osvajanje drugog, a samim tim i prilike da kroz baraž mečeve stigne do šampionata planete. Srbija nije imala sreće da na penal ruletu pobedi Škotsku i stigne do Evropskog prvenstva. Ko zna, možda se nedostatak sreće iz pomenutog meča, vrati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Moram još jednom da naglasim da su Portugalija i Srbija favoriti za osvajanje prva dva mesta, ali velike probleme će imati u duelima sa Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom, jer su u pitanju selekcije koje napreduju iz godine u godinu i koje se sigurno neće predate bez velike borbe – rekao je Mijatović za ,,Sport klub”.

Podesćamo, Srbija je izvučena iz drugog šešira i igraće sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Kecmanović za sat vremena do drugog kola!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo mastersa u Madridu. Savladao je kineskog takmičara Žižena Žanga sa 2:0....

POVEZANE OBJAVE