Neprikosnoven: Milan Borjan najbolji golman Lige Evrope

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Milan Borjan najbolji je golman Lige Evrope, prema posebnom algoritmu koji vodi Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA).

Naime, sjajni kanadski čuvar mreže je ostvario najbolji učinak u dosadašnjoj sezoni, koja se meri poenima i u koju se računaju utakmice na međunarodnoj sceni, ali i u domaćim prvenstvima. Ipak, pitanje je koliko je to pravedno, s obzirom na to da postoji velika razlika između nacionalnih prvenstava i primera radi, nije realno porediti Super ligu Srbije i Premijer ligu.

Borjan je do sada sakupio ukupno 5263 poena. U Super ligi Srbije primio je sedam pogodaka, dok je u grupnoj fazi Lige Evrope ta cifra – četiri. Nedaleko od Borjana nalazi se njegov suparnik iz grupe – čuvar mreže Hofenhajma Oliver Bauman. Nemac je ostvario 5214 poena, dok je na trećem mestu golman zagrebačkog Dinama Dominik Livaković sa 5008 poena. Iza se nalaze golmani poput Paua Lopeza i Kaspera Šmajhela.

Među najboljih 10 u konkurenciji štopera nalazi se još jedan fudbaler Crvene zvezde. U pitanju je Nemanja Milunović, koji je na sedmom mestu liste koju predvodi Naćo Monreal iz Real Sosijedada.

Crvena zvezda će sutra igrati meč bez rezultatskog značaja sa Slovanom iz Libereca. Iako se jesu plasirali u narednu fazu, za crveno-bele će svakako biti važno da trijumfuju u Slovačkoj budući da im pobeda donosi 570.000 evra, kao i napredak na UEFA rang-listi, gde bi im nova tri boda popravilo koeficijent na 30,500. Samim tim bi šanse da budu nosioci u plej-of fazi za Ligu šampiona naredne sezone (ukoliko odbrane titulu prvaka Srbije) bile znatno veće i nastaviće se borba za Kiprom za takav status.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Nezadovoljni Španac doneo važnu pobedu Laciju (VIDEO)

U prvom meču 33. kola Serije A, fudbaleri Lacija savladali su Đenovu u gostima 0:1. Strelac jedinog gola bio je...

POVEZANE OBJAVE