Obradović hvali Olimpijakos: Najbolji tandem plejmejkera u Evroligi, izgledaju drugačije nego pre mesec dana

Posle velike pobede u Barseloni košarkaši Olimpijakosa stižu u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi.

Crveno-beli utakmicu dočekuju posle tri uzastopna poraza u Evroligi i nakon poraza od Budućnosti u ABA ligi. Trener Saša Obradović neće moći da računa na povređenog Lengstona Hola, dok Tejlor Ročesti više nije košarkaš crveno-belih.

Izvanredno su se pokazali u utorak. Bez obzira na činjenicu da igraju najmanji broj utakmica od svih ekipa u Evroligi, košarkaši Olimpijakosa imaju ogromno iskustvo, imaju pretnje na svim pozicijama, odlične igrače, i rekao bih, najbolji plejmejkerski tandem možda i u celoj ligi, u vidu Slukasa i Spanulisa koji su godinama važni u evropskoj košarci. Odlični „fizikalci“ na pozicijama visokih igrača, koji uz to i odlično trče, pozicioniraju i odlično skaču. To je nešto na šta moramo da obratimo takođe pažnju kako bi pobedili u toj utakmici. Olimpijakos ne izgleda isto u odnosu na pre tri četiri nedelje, imali su problema sa koronom, povredama nekih igrača. Sada izgledaju drugačije, svi su tu, i vratili su se na odličan način ovom pobedom u Barseloni. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do bodova, rekao je Obradović.

Ognjen Dobrić je ocenio da je Olimpijakos veoma neugodan protivnik.

Očekuje nas vrlo neugodan protivnik koji uz to stiže u dobrom raspoloženju nakon velike pobede u Barseloni. Vrlo iskusna ekipa koja ima dovoljno vremena da se priprema za jedino takmičenje, a to je Evroliga, jer nemaju nikakvih obaveza u domaćem šampionatu. Vratili su Slukasa, ove sezone odlično igraju MekKisik i Martin koga dobro poznajemo iz prošle sezone, kao i Čarls Dženkins, Vezenkov je takođe odličan ove sezone. Naravno, nikada ne treba zaboraviti Spanulisa i Printezisa, sjajne igrače i ljude koji su lična karta Olimpijakosa i svih njihovih najvećih uspeha. Međutim, mi moramo da gledamo samo sebe. Moramo da pronađemo naš ritam, da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobede. Neće biti lako, ali želimo da se vratimo našoj igri koja nas je krasila u prethodnom periodu i donosila nam pobede u ovakvim mečevima, naglasio je Dobrić.

Meč je na programu u četvrtak od 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE