Teška situacija u Zvezdi: Uprava sprema novi radikalan potez


EURO 2024: Rumunjska- Ukrajina | Belgija- Slovačka | Austrija- Francuska ↓↓↓


Crvena zvezda je izborila još jedno evropsko proleće, ali je finansijska situacija u klubu i dalje teška.

Crveno-beli su od ovogodišnjeg učešća u Ligi Evrope zaradili 8 miliona evra, ali je to tek polovina godišnjeg budžeta za plate igrača i stručnog štaba pa “Informer” navodi da je spremno novo smanjenje plata u klubu.

Krajem decembra ili početkom sledeće godine sa svakim igračem pojedinačno razgovaraće se o smanjenju plate.

Igrači već znaju šta ih čeka. Prate situaciju i poznato im je da je na globalnom nivou fudbal izgubio milijarde evra, a to se odrazilo i na Zvezdu. Klub je od početka krize ostao bez 20 miliona evra prihoda. Nije bilo publike na evropskim utakmicama, a propali su nam i neki transferi. Shodno tome, plate će morati da budu smanjene, preneo je “Informer” reči neimenovanog izvora iz uprave Zvezde.

Kada je bilo novca nije se štedelo, a igrači sad ne žele da napuste klub jer znaju da novac skoro nigde ne bi mogli da dobiju.

Stvar je prosta. Kad je bilo para, nije se štedelo. Svi igrači su dobili toliko unosne ugovore da im se nije išlo iz Zvezde. Ni danas niko neće da ide, uglavnom odbijaju ponude, jer ovaj novac ne mogu skoro nigde da dobiju. E, sad kad para nema, moraće oni da izađu Zvezdi u susret. Još nismo razgovarali s njima, ali vide i fudbaleri šta se dešava. U junu im je nagoveštena mogućnost da im primanja budu smanjena ako se situacija sa koronavirusom ne smiri, dodao je ovaj izvor.

Igrači Crvene zvezde su poslednji put dobili novac u oktobru.

Finansijski sektor tek pravi proračune, tako da još ne znamo detalje. Ipak, Zvezda će sve što duguje igračima isplatiti u punom iznosu i iz sopstvenih izvora. Neće biti lako. Ugovori koje igrači sad imaju pravljeni su kad je finansijska projekcija bila znatno bolja. Ovoj muci se niko nije nadao, zaključio je izvor iz uprave srpskog šampiona.


EURO 2024: Turska- Gruzija | Portugal- Češka ↓↓↓


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Rajković jasan: ako ovako nastavimo, proći ćemo grupu

Reprezentacija Engleske savladala je Srbiju na startu Evropskog prvenstva sa 1:0 golom Džuda Belingema u 13. minutu. Nakon utakmice svoje...

POVEZANE OBJAVE