Arsenal jedini perfektan, Vilijan u nadoknadi lansirao Real Sosijedad u nokaut fazu

U terminu od 18.55 sati odigrani su mečevi poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope od grupa ,,A” do ,,F”.

Manje-više veliki broj putnika je već rezervisao svoje karte za nokaut fazu Lige Evrope, pa je najinteresantnije bilo u ,,F” grupi, gde su, uz Napoli, svoj put ka narednoj rundi tražili Real Sosijedad i AZ Alkmar.

Španci su gostovali u Napulju na stadionu ,,Dijego Armando Maradona” i imali težak zadatak, uz nade da će im Rijeka pomoći na ,,Rujevici” i sprečiti AZ da trijumfuje. Nije to bilo dobro za Sosijedad. Igrali su veoma dobro, imali nekoliko sjajnih prilika. Vilijan Žoze i Portu su se propisno napromašivali, a potom je stigla kazna u vidu bombe Zjelinskog u 35. minutu. Taj rezultat vladao je sve do 91. minuta, kada je izgledalo da će Holanđani biti ti koji će preskočiti Špance i zajedno sa Napolijem prezimeti u Evropi.

Ipak, tako nije mislio Vilijan Žoze, koji je jedan ,,otpadak” u svojoj borbi za loptu lansirao u gol Napolitanaca u prvom minutu nadoknade, što jeste značilo da će Sosijedad dalje, jer su Rijeka i AZ igrali 1:1 u tim trenucima. Nije se dugo strepelo pošto je Tomaček udario poslednji ekser na kovčeg Holanđana u 93. minutu, te se klub iz Baskije mogao radovati prolasku u nokaut fazu.

Jedini perfektan tim u grupnom delu ovog takmičenja jeste Arsenal. Londonski velikan je sa rezervnim timom igrao u Irskoj protiv Dandalka, ali im to nije smetalo da sa četiri gola otputuju natrag.

Bajer Leverkuzen – Slavija Prag 4:0 (2:0)
CSKA Sofija – Roma 3:1 (2:1)
Dandalk – Arsenal 2:4 (1:2)
Hapoel Ber Ševa – Nica 1:0 (0:0)
Leh – Rendžers 0:2 (0:1)
Napoli – Real Sosijedad 1:1 (1:0)
PAOK – Granada 0:0 (0:0)
PSV Ajndhoven – Omonija 4:0 (1:0)
Rapid Beč – Molde 2:2 (1:1)
Rijeka – AZ Alkmar 2:1 (1:1)
Standard Lijež – Benfika 2:2 (1:1)
Jang Bojs – Kluž 2:1 (0:0)


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE