Još jedan tesan poraz Crvene zvezde u Evroligi, Printezis ponovo dao koš za pobedu

Crvena zvezda je doživela još jedan tesan poraz u Evroligi od Olimpijakosa 79:81, posle koša Jorgisa Printezisa 3 sekunde pre kraja meča. Crveno belima je ovo deveti poraz i imaju četiri pobede.

Prva četvrtina je bila kao iz snova za Crvenu zvezdu. Sve je funkcionisalo, a energija domaćih igrača je bila na najvšem nivou. U Olimpijakosu je jedini raspoložen bio Slukas sa 10 poena, dok sa druge strane ton igri su dali Volden, a potom Dobrić i često (opravdano) osporavani Džoni O’Brajant. Pred kraj prvog dela im se priključio i Dejan Davidovac koji je na niskom postu napadao Slukasa i dolazio do lakih poena. Na kraju 30:16 za Crvenu zvezdu.

U drugoj četvrtini Olimpijakos je pronašao napadački ritam i sa više igrača su pretili košu Crvene zvezde. S druge strane, crveno-beli su dosta napada pokušavali da reše preko Džordana Lojda koji je bio van ritma i prvi i jedini koš u prvom delu je postigao sredinom druge četvrtine. Takođe,sudijska trojka Javor-Paterniko-Alijaga je imala nekoliko vrlo čudnih odluka, koje nisu bile ni sumnjive već očigledne greške koje su popričično podigle nervozu na terenu i dovele do tehničke greške Saše Obradovića. Na kraju poluvremena 45-37 za Crvenu zvezdu.

U trećem periodu se nastavilo gde se stalo u drugom. I to se tiče svih aktera meča. Olimpijakosovi igrači su se budili napadački, Zvwzdini su sve više ulaziči u nervozu, dok su sudije sraljale iz greške u grešku. Sredinom perioda Olimpijakos posle tri trojke Herisona stiže do 52:50, ubrzo i do prvog vođstva. Trojkom Kuridže, crvena zvezda je sebi dala impuls da nastavi dalje, ušla je u napadački ritam, i posle trojke Dobrića imala plus 3. Ipak, jako loša završnica četvrtine i loša selekvžcija faulova dovela je do toga da Olimpijakos završava treću četvrtinu sa vođstvom 61:62.

Četvrti period je bila igra živaca. Poveo je Olimoijakos sa maksimalnih 70:61, i u tom trenutku Zvezda se budi. Diže se odbrana na viši nivo, a Lojd se budi u napadu. U poslednjih dva minuta ulazi se u potpunom egalu 76:76. O’Brajant dovodi domaćine u vođstvo sa linije penala, a Davidovac na minut pre kraja pravi faul u napadu koji je mogao da odvede Zvezdu na dva poseda prednosti. Printezis poravnava na 78:78, Volden promašuje šut za tri poena, a Saša Obradovič je tražio faul da se pravi i Spanulis je poslat na liniju za slobidn bacanja. Pogodio je jedan od dva, i Crvena zvezda je imala napad za pobedu.

Crveno beli su izveli specijal koji je doveo O’Brajanta u čistu poziciju za koš i on je fauliran sa leđa. Kao i Spanulis, pogodio je jedan od dva penala, i Olimpijakos je imao nepunih 7 sekundi za napad za pobedu. Printezis je pogodio koš uz faul, slobodno bacanje je namerno promašio i bio je to poraz Crvene zvezde 79:81.

Kod domaćih O’Brajant je bio najefikasniji sa 16 poena, Lojd i Volden sa 13. Kod gostiju Printezis 16, Spanulis i Slukas po 12.

Crvena zvezda nerdni meč igra u Beogradu protiv Albe iz Berlina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON SUKOBA SAVEZA I VK PARTIZAN: Srbija ima još dvojicu učesnika OI u Parizu!

Srpski veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković braniće boje Srbije na predstojećim OI u disciplini dubl skul. Ovaj dvojac, bio...

POVEZANE OBJAVE