Miroljubivo kraj Nise: Zvezda popravila rekord

Slovan Liberec – Crvena zvezda 0:0

Fudbaleri Libereca i Crvene zvezde odigrali su nerešeno, bez golova, meč poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope.

SLOVAN LIBEREC (4-4-1-1): Knobloh– Koščelnik, Jugas, Kačaraba, Mikula – Pešek, Mara, Sadilek, Moskera – Beran – Jusuf Hefal.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Degenek (od 80. Pankov), Milunović, Rodić (od 71. Rodić), Gajić – Petrović, Sanogo – Kanga (od 53. Nikolić), Ivanić (71. Boaći), Ben (od 80. Eraković) – Falćineli

Za razliku od utakmice u Beogradu, gde je viđeno šest pogodaka, u Češkoj su, na minus tri stepena celzijusa, mreže mirovale.

Nisu srljali ni jedni, a ni drugi u ovom meču bez takmičarskog značaja. Povrede im ne trebaju, pa tako nije bilo agresivnih duela na startu susreta, ali čvrsto se igralo. Moskera je tek u 25. minutu dospeo do najozbiljnije prilike na utakmici, a da se beleži pokušaj daleko iznad Borjanovog gola govori o zanimljivosti susreta do tada.

Zvezda jeste imala kontrolu, pokušavala je i preko brzih kontri, ali većih pretnji po gol domaćih nije bilo. Ne baš najinteligentnija odluka Gelora Kange bila je da napravi prekršaj na dvadesetak metara od Borjanovog gola. Srećom po njega, ta nesmotrena reakcija nije uticala na rezultat pošto je Mara tukao direktno u Zvezdinog čuvara mreže. Ubrzo je pripretila i Crvena zvezda. Lopta je prilikom centaršuta sa levog boka preletela Mikulu, Ben ju je prihvatio, ali je stativa sprečila da crveno-beli povedu pred kraj prvog poluvremena. U međuvremenu se zaigralo i nešto oštrije, pa je tako nastradao Milunović. Srećom po štopera gostiju, bol je bila kratkotrajna.

Sasvim suprotno započet je drugi deo igre. Zvezda je krenula veoma ofanzivno, pa je tako Ivanić iz teške pozicije oprobao udarac, posle pasa Milana Rodića. Ipak, Knobloh je bio odlično postavljen i nije dozvolio da lopta uđe u njegov bliži ugao. Delovala je Crvena Zvezda dosta bolje u napadu u drugom poluvremenu. Bilo je dosta opasno po odbranu Libereca, posebno preko krila, odakle je Zvezda tražila prostor da ubaci loptu ka srcu šesnaesterca. Čak je i poništen jedan pogodak ekipe iz Ljutice Bogdana, opravdano, kada je Falćineli spustio loptu rukom ispred gola Knobloha. Probao je u dva navrata Veljko Nikolić, a posebno se ističe brz napad u 78. minutu koji je mladi vezista okončao udarcem nešto pored desne stative.

Ponovo se sa nekoliko odličnih intervencija istakao Milan Borjan, koji je ulivao dodatnu sigurnost ionako veoma dobroj odbrani Crvene zvezde.

Prvak Srbije je tako došao do 11. boda u ovoj sezoni Lige Evrope i tako su popravili rekord koji su postavili u prošlom kolu. Taj broj bodova je najbolji učinak nekog srpskog kluba u bilo kom kontinentalnom takmičenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE