Nova promena u Svetskoj ligi: Srbija ponovo sa Španijom, ali za prestiž

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigraće novi meč protiv Španije u okviru Svetske lige, ali taj susret će biti bez rezultatskog značaja.

Ponovo je promenjen sistem igranja u Svetskoj ligi. U oktobru je doneta odluka da se takmičnje završnice evropskog dela Svetske lige održi kroz turnir osam selekcija podeljenih u dve grupe. Drugim rečima rezultat utakmice Srbija – Španija 11:13 nije bio više aktuelan, a preostala tri četvrtfinala nisu ni odigrana zbog korone.

Odluka je međutim promenjena. Turnir će se održati u Debrecenu od 8. do 10. januara. Prvog dana će biti odigrani četvrtfinalni susreti Grčka – Francuska,  Italija – Madjarska i Hrvatska – Crna Gora. Igraće, za prestiž i naša reprezentacija sa Španijom, ali će biti aktuelan rezultat postignut u martu.

Srbija će igrati zatim za plasman od petog do osmog mesta, a rival će da bude poraženi iz duela Grčka – Francuska. Poslednjeg dana, 10. januara se igra za plasman.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OBOREN REKORD EVROLIGE: Olimpijakos demolirao Barselonu i izborio majstoricu, srpski centri odlični! (VIDEO)

Košarkaši Olimpijakosa izborili su majstoricu u četvrtfinalu Evrolige, pobedom u četvrtoj utakmici nad Barselonom u Pireju sa 92-58! Grčki tim...

POVEZANE OBJAVE