Stanojević zahteva kontinuitet: Ako niste konkurentni za titulu, nešto nije u redu

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je njegovoj ekipi potreban kontinuitet dobrih igara, kao i to da ne želi da zavise od pojedinaca.

Stanojević je konferenciju za medije uoči utakmice sa Voždovcem otvorio govoreći o zdravstvenom biltenu ekipe. Partizan će na predstojećoj utakmici biti bez Aleksandra Miljkovića koji ima problema sa temperaturom, Bajbek je nedovoljno spreman, dok su se u tim vratili Filip Holender i Sejduba Suma i biće u konkurenciji za meč.

Šef struke Partizana je bio izričit kada je reč o pojedincima u timu poput Sejdube Sume. Stanojević apostrofira timsku igru kao ključ uspeha, uz kontinuitet.

Kod mene je sve jasno, nema nikakvog zareza. Ja igram timski. To što je on igrao tako dobro, pokazaću mu respekt. Moraš da igraš u kontinuitetu. Kod mene nema standardnih, mora da se zna da moraš da igraš u kontinuitetu. Dobiti dve utakmice u kojima vam pojedinac odigra odlično, pa onda od sledećih šest izgubiš tri, onda nisi konkurentan za titulu, kod mene moraš da si konstantan i nemam ništa od toga što je neko najbolji, a naredne tri utakmice ne pobedimo. Igraće onaj u službi tima i dobiće od mene respekt – rekao je Stanojević i nastavio:


– Generalno, rezultati su merilo cele priče, moramo da budemo u kontinuitetu i da to što radimo dobro, da radimo stalno. Ako niste konkurentni za titulu, onda nešto nije u redu, znači nešto nije dobro. Ne volim lažne slike. Volim konkretne stvari, činjenice. Ili ste konkurentni, ili se do kraja sezone borite za drugo mesto. To je činjenica!

O protivniku, Stanojević je imao reči hvale i istakao da će biti pomalo čudno nastupati na veštačkom terenu.

– Voždovac je klub koji forsira trenere koji igraču napadački fudbal, koji kroz posed hoće da dođu do rezultata. Sigurno će nam ovo biti teška utakmica zbog specifičnosti trave i načina na koji oni igraju kroz posed i uglavnom su dominirali tokom sezone.

Od poraza u Nišu, Partizan je vezao šest uzastopnih pobeda. Cilj je produžetak niza protiv Voždovca.

– Moramo da pobeđujemo u kontinuitetu. Važno je da budemo kao tim i rastemo kao tim. Ne možete svaku utakmicu da pobeđujete. Ako se prekine neki niz, onda moramo da pokušamo da nam sledeći niz bude što duži. Fudbal je sadašnjojst, sutrašnja utakmica je najvažnija – kazao je Stanojević.

Strateg Partizana je takođe najavio da nakon meča sa Čukaričkim mnogo ozbiljnije računa na mladog Nikolu Štulića, koji je tada postigao pobedonosni gol za crno-bele.

– Posle Čukaričkog, slažem se da je Štulić bolja opcija od Asana u špicu. Pre toga sam imao drugačije mišljenje. Štula je odigrao dobru utakmicu, ušao dobro i začinio je golom. Ako Holender ne bude spreman, Štula počinje.

Kao veliko pojačanje u klub stigao je Miloš Jojić, ali za sada nije pronašao pravu formu.

Jojić igra bolje zato što trenira jako, profesionalan je. Nije lako, nije prošao pripreme, posle se povredio, a ja ga stavljam i malo levo, što nije njegova prirodna pozicije. Od proleća verujem da će igrati bolje. Obradović godinu dana nije igrao i s tim sa oprezan. On će tek doneti, za sada ga rotiramo, jedni igra. drugu ne igra, pokušavam da ga uvedem u ritam – istakao je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE