Terzić: Borimo se za sebe, ali i za domaći fudbal čiji smo motor već četiri godine

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić izratio je svoje zadovoljstvo nakon završenog grupnog dela Lige Evrope.

Za crveno-bele ostale su još tri utakmice u domaćem prvenstvu. Pitanje jesenjeg šampiona se ne dovodi u pitanje, a prethodno je izobren i plasman u nokaut fazu evropskog takimčenja.

– Ponosan sam na sve što smo uradili ove polusezone u uslovima koji su bili veoma teški. Podsetiću vas da smo zbog korona virusa koji vlada svuda u svetu izgubili mnogo, u svakom smislu. Svetski fudbal je izgubio oko 13 milijardi dolara, pa smo i mi pogođeni, ali smo uspeli da ostanemo stabilni u svemu tome i da priredimo još jednu jesen za pamćenje Zvezdinim navijačima – počeo je Terzić.

Crvena zvezda na čelu sa Dejanom Stankovićem dosta pažnje posvećuje i mladim fudbalerima koji su neretko ubačeni ,,u vatru”.

To nam je bio plan i cilj. U utakmici protiv Rada smo u jednom trenutku imali sedam mladih igrača na terenu, a slično je bilo i protiv Libereca gde smo ostali neporaženi, iako smo zaslužili pobedu. Koncept forisranja mladih igrača će se klubu tek isplatiti, a primećujem i da su navijači time prezadovoljni. Svakako su mladi igrači veliki potencijal i snaga našeg kluba, a mi ćemo nastaviti da ulažemo u njih.

Klub je napravio i ogroman uspeh napretkom na UEFA rang listi.

– Probili smo magični koeficijent od 30 bodova, a na korak smo od toga da uđemo i među 50 najbolje rangiranih klubova. Zvezda je već četiri godine u nizu glavni motor srpskog fudbala i prikupljamo bodove, kako za našu šansu da budemo nosioci, možda čak i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako i za domaći fudbal za koji se borimo. Daćemo sve od sebe da učinimo i na proleće da Srbija napreduje na UEFA rang listi i da domaći klubovi imaju povlašćeni položaj. Mesto nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona smo skoro pa obezbedili, a pokazalo se koliko je to važno, pogotovo u situacijama poput ovogodišnje. Ponosni smo na to i nećemo stati. Po nekim projekcijama, ako makar deo ovih uspeha ponovimo narednih sezona, nastavićemo da napredujemo na UEFA rang listi. U ovom trenutku, Crvena zvezda nije bila toliko dobro plasirana još od 1992. godine i zlatne generacije.

Prvi čovek ovog kluba kaže da je sistem ključ svega. Svako je svestan svojih obaveza i odgovornosti što je rezultiralo uspešnoj polusezoni.

– Napravili smo snažan sistem. Svako zna šta radi i preuzima odgovornost za svoj deo posla, što se vidi i u našim rezultatima. Mislim da to primećuju svi zvezdaši, a naročito legende kluba koje nam svakodnevno pružaju podršku. Blizu smo toga da napravimo ogroman uspeh i završimo jesen sa samo jednim porazom u Evropi. Time bi oborili još jedan u nizu rekorda koji su oboreni svih ovih godina – zaključio je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VELIKI MEČ VEČERAS: Evroliga najavila spektakl Partizana i Olimpijakosa

Košarkaši Partizana igraju još jedan bitan meč za plasman u plej-in Evrolige. Crno-beli dočekuju u Štark Areni Olimpijakos. Na...

POVEZANE OBJAVE