TSC bliži zoni ispadanja nego vrhu, Proleter ponovo među četiri najbolja

Fudbaleri Proletera iz Novog Sada savladali su Inđiju u vojvođanskom derbiju sa 1:0 u okviru 18. kola Super lige Srbije.

Nastavlja tim Branka Žigića da bude apsolutni hit domaćeg prvenstva. Posle poraza u prošlom kolu, Proleter se ponovo ekspresno oporavio i novim minimalcem došao do tri boda.

Junak susreta bio je Milan Mirosavljev koji je u 75. minutu doneo veliko slavlje novosadskom timu. Odlično je Mirosavljev izigrao odbranu gostiju, promenio nogu u driblingu i levom pogodio dalji ugao gola rivala.

TSC iz Bačke Topole, koji je prošle godine bio najprijatnije iznenađenje najelitnijeg ranga domaćeg fudbala sada je u rezultatskoj krizi, a odbrana ekipe Zoltana Saba je van svakog nivoa. Da imaju velikih problema u poslednjoj liniji, pokazali su i danas u Senti protiv Radnika iz Surdulice.

Mladi Damjan Dostanić je doneo prednost domaćima, ali je Nemanja Subotić na startu drugog poluvremena poravnao. Preokret Radniku donosi bivši kapiten Vojvodine Vuk Mitošević koji je odlično reagovao i kroz noge proturio loptu golmanu Filipoviću. Pokušao je Sabo sa izmenama da unese energiju u svoj tim. Lukić i Silađi su doneli nekoliko izglednih prilika, ali TSC nije mogao do poravnanja. Novu očajnu reakciju odbrane ekipe iz Bačke Topole iskoristio je Milan Makarić, nakon što ga je Ponjević napucao prilikom pokušaja da izbaci loptu iz svog peterca.

Mladost i Napredak odigrali su miroljubivo, bez golova u Lučanima.

TSC – Radnik 1:3 (1:0)
Proleter – Inđija 1:0 (0:0)
Mladost – Napredak 0:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nemački košarkaš stiže u Megu?!

Košarkaši Mege igraju blistavu sezonu, koja još uvek traje, nakon što su se plasirali u polufinale ABA lige posle...

POVEZANE OBJAVE