”Lale” cvetale i pred Novu godinu, Đuričković sačuvao nišku tvrđavu, Mačva ostala na dnu

 Odigrane su još četiri utakmice 18. kola fudbalskog prvenstva Srbije. Očigledno je da su strelci već u ”zimskom snu”, pa smo na četiri meča videli šest golova.   

Najviše ih je bilo u Nišu, gde je Radnički zahvaljujući Petru Đuričkoviću pobedio Zlatibor. ”Real sa Nišave” poveo je prelepim golom Đuričkovića u 38. minutu. Bivši vezista Partizana uspeo je da lobuje golmana Čubrakovića sa ivice kaznenog prostora, malo iskosa sa leve strane i doneo prednost svom timu. Ipak, Zlatibor je uspeo da izjednači preko Đakovca u 54. minutu i imao bod u džepu sve do prvog minuta sudijske nadoknade. Kada se činilo da če Radnički ostati bez pobede na Čairu i treći put uzastopno, opet je na scenu stupio Đuričković i preciznim udarcem sa osamnaest metara pogodio sam ugao gola gostiju, pa je tim Vladimira Gaćinovića vezao drugi trijumf u prvenstvu.   

Derbi je odigran u Subotici, a bodove sa severa zemlje odnela je Vojvodina. Novosađanima je bio dovoljan jedan gol da savladaju ”golubove”, a jedini strelac bio je Gemović u 50. minutu. On je dobro pratio akciju i odbijenu loptu iz prve poslao u nezaštićenu mrežu. Spartak je imao terensku inicijativu u prvom poluvremenu, ali ni na trećem uzastopnom meču nije uspeo da zatrese mrežu Vojvodine, koja je preuzela drugo mesto od Partizana, bar do okončanja meča crno-belih sa Voždovcem.   

Radovali su se i Novopazarci i to posle skoro dva meseca. Niz od šest utakmica bez pobede tim iz grada na Jošanici prekinuo je protiv Metalca, a gol za tri velika boda doneo je Aganspahić u 50. minutu. On je dobro reagovao na centaršut sa leve strane i negde sa leterca glavom pogodio mrežu. Odbrana Metalca je loše reagovala u tom momentu i potpuno je zaboravila na napadača domaćih.      

U derbiju začelja Rad je osvojio kapitalno vredne bodove u Šapcu. Mačva je bila bolji rival, ali su ”građevinari” strpljivo čekali svoju šansu i dočekali je u 90. minutu. Tada je šutirao rezervista Damnjanović, ali je lopta pogodila u glavu jednog defanzivca Mačve i završila u mreži.

Spartak – Vojvodina 0:1 (0:0) Gemović 50′
Mačva – Rad 0:1 (0:0) Damnjanović 90′
Novi Pazar – Metalac 1:0 (0:0) Aganspahić 47′
Radnički – Zlatibor 2:1 (1:0) Đuričković 38′,90+1′ – Đakovac 54′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE