Stanković bez trojice na Bačku: Napadom se čuva gol

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 17 sati igraju sa OFK Bačkom u okviru 18. kola Superlige, a trener crveno-belih Dejan Stanković govorio je uspesima svog kluba, kako su uspeli da već 580 minuta ne prime gol, ali i očekivanjima od naredne utakmice.

Kontrolom utakmice i napadom se čuva gol. Kada nastane problem, onda se svi branimo. To je način na koji svi zajedno uspevamo da sačuvamo naš gol. Ne razmišljamo puno o tome da li ćemo primiti gol ili ne, već nam je bitno da ga postignemo, da igramo organizovano i da imamo kontrolu nad utakmicom. Kada se ispune svi ti uslovi, mnogo je teže da se primi gol. Drago mi je zbog tog podatka i zbog momaka koji imponuje svakome, objasnio je Stanković.

On se osvrnuo na uspehe Zvezde u Evropi.

Jedan od najvažnijih i najvećih ciljeva ove sezone je ostvaren – proleće u Evropi, konkretnom, poštenom i organizovanom igrom. Pre svega sam zadovoljan time, jer smo napredovali kao ekipa. Sve što je došlo zbog toga, osvojeni bodovi u grupi Lige Evrope, porast koeficijenta, sve što smo dali klubu je fenomenalno. Jedan klub kao što je Crvena zvezda to i zaslužuje. Sada čekamo ponedeljak. Ima preozbiljnih ekipa, kao da igramo Ligu šampiona. Posle toga ćemo videti i spremati se za utakmicu, rekao je Stanković.

Milan Borjan izabran je za najboljeg golmana prve faze Lige Evrope, a Milunović za drugog najboljeg defanzivca.

Borjan nije bez razloga najbolji golman, lider i kapiten ove ekipe. Jedan je od najiskusnijih momaka u timu, sa zavidnom karijerom i velikim brojem utakmica u Evropi. I kada ih nema puno, njegove odbrane su veoma bitne, jer su to one ključne šanse protivnika. Odbranom tih pokušaja on obezbedi timu pobedu, nerešen rezultat i sačuva mrežu. Nema on 15 intervencija na meču, ali te dve-tri su u pravim trenucima. Što se tiče Milunovića on je u poslednje vreme stvarno sjajan, pre svega u defanzivnim zadacima i duelima. Radili smo mnogo na tome da odbranu dovedemo do savršenstva. Za sada je to dobro, ali uvek može bolje. Veoma mi je drago što su naša dva igrača svrstana u sam vrh Lige Evrope i najbolji tim grupe. To je rezultat velikog rada, odricanja i neodustajanja, napomenuo je Stanković.

Pričao je o startnoj postavi na utakmici protiv ekipe Bačke i na koga neće moći da računa u nedelju.

Igrači su veoma umorni i iscrpljeni. U četvrtak smo igrali utakmicu u Liberecu, dugo smo putovali i nismo još uvek konkretno razgovarali o startnoj postavi. Ono što je sigurno, neću moći da računam na Gavru, Kataija i Vukanovića, istakao je trener crveno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Sjajna partija Jovića nije krunisana,Boston vratio prednost (VIDEO)

Osim duela Denvera i LA Lejkersa, sinoć su se igrala još tri meča prve runde plej-ofa NBA lige. Oklahoma je...

POVEZANE OBJAVE