Zvezda brojala do 111 u Železniku! Dabl-dabl Uskokovića i pljusak trojki [VIDEO]

FMP – Crvena zvezda 75:111

(19:30, 19:31, 25:28, 12:22)

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili FMP u 10. kolu ABA lige. Crveno-beli su odigrali svoju najefikasniju utakmicu u dosadašnjem toku takmičenja. FMP nije uspeo da parira šuterski raspoloženim gostima i zabeležio je svoj treći poraz za redom u ovom takmičenju.

FMP je otvorio meč serijom 5:0 poenima Đorđevića i Popovića, a onda su usledili fauli u napadu sa obe strane. Prvi period obeležila je gruba igra obe ekipe, pa su šest minuta pred kraj prve četvrtine i jedni i drugi iskoristili bonuse. Od šestog minuta, Zvezda je preokrenula igru u svoju korist i otpočela dugu seriju trojkom Lazića smanjivši prednost na 11:9. Lojd je ukrao Ulubaju i pogodio za prvu prednost crveno-belih 11:12. Tri minuta pred kraj prve deonice Zvezda je bila u prednosti 11 razlike, zahvaljujući poenima Kuzmića, Lojda, Lazića i Dobrića. Usledila je serija Zvezde od 13:0 i tehnička greška trenera Jovanovića zbog prigovora. Faul nad Nenadićem i dva brza napada FMP-a, koje je iskoristio Pecarski smanjili su prednost Zvezde na 19:28. Međutim, faul na Davidovcem vratio je Obradovićevoj ekipi dvocifrenu prednost na kraju prve četvrtine 19:30.

Volden je prokockao dva napada na početku druge četvrtine, a Lazarević na drugoj strani stigao do lakih poena za domaće. Ipak, FMP nije uspevao da iskoristi lošu realizaciju napada crveno-belih u prvim minutima i ubrzo je stigla kazna poenima iz prodora Simovića i Dobrića. Lojd uz Simovićevu seriju od sedam poena doneo je Zvezdi prednost od 26:42 pet minuta do kraja drugog dela utakmice. Uspevali su domaći da pogode poenima Lazarevića i Čarapića, ali Lazić je bio precizan dva puta sa linije za tri poena i nije dozvolio da se FMP-u da smanji prednost. Na terenu se u drugoj deonici nije igrala toliko gruba igra, ali je Lazić napravio drugi timski faul i nesportsku grešku – poen za FMP sa penala i trojka Lazarevića smanjili su prednost gostiju na 37:51. Zvezda je kroz celu deonicu držala dvocifrenu prednost, pre svega zahvaljujući dobrom napadu i šutu sa distance. Poslednji napad gostiju iskoristio je Rit sa linije za tri poena i obezbedio Zvezdi prednost od 61:38 na poluvremenu.

Gosti su otvorili meč trojkom Lojda i povećali već zavidnu prednost. Odgovorio je Pecarski sa druge strane poenima za dva, ali Simonović je postigao dve vezane trojke za prednost Zvezde od 30 poena. Usledio je nešto sporiji tempo igre i dva minuta bez koša, koji je prekinuo Čarapić za 46:70 i nastavak dobre igre FMP-a. Dosuđena je mrtva lopta, a Lazarević je pogodio uz faul za seriju domaćih od 8:0. Nije uspela ekipa Vladimira Jovanovića da se približi Zvezdi, usled preciznih šuteva za tri poena Dobrića i Voldena. Lešić je vratio tri trojke i bio uspešan sa linije penala, kao i Nenadić i Čarapić, ali je prednost crveno-belih i dalje ostala velika – 63:85. Davidovac je zaređao četiri svoja poena za 63:89 na kraju treće četvrtine.

Poslednju deonicu otvorila su dva izgubljena napada FMP-a, pa je usledila dvojka Uskokovića i odmah potom uzvratili su domaći, a precizan je bio Pecarski. Zvezda je stigla do broja 100 košem SImanića sa linije penala, nakon faula – 65:100 pet minuta pre kraja meča. Obradovićev tim nastavio je da pogađa u svakom sledećem napadu, a na drugoj strani Pecarski, Lazarević i Đorđević pokušavali su da ublaže razliku. Nastavila se igra u sličnom tempu, bez velike dinamike, a poslednji poen postigao je Čarapić za konačni rezultat 75:111.

Utakmicu je obeležio precizan šut Obradovićeve ekipe za tri poena. Zvezda je imala 69 % uspešnosti za tri poena, a FMP 32%.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Dobrić sa 21 poenom, a njega su pratili Simonović sa 19, Lazić koji je ubacio 15, a dvocifreni su bili Lojd sa 12 i Uskoković sa 10, koji je imao i 10 asistencija i tako ostvario dabl-dabl učinak, prvi u ovoj sezoni.

Ekipu FMP-a predvodio je Lazarević sa 17 poena, zatim Pecarski koji je ubacio 13 i Čarapić i Lešić sa po 12 poena.

FMP je igrao je bez Filipa Čovića, koji je doživeo povredu nosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan srpski košarkaš izlazi na NBA draft!

Poznato je tokom čitave ove sezone da Nikola Topić, plejmejker Crvene zvezde, važi za kandidata koji će na NBA...

POVEZANE OBJAVE