Lester diše za vrat vodećem tandemu, novi poraz Arsenala na ”Emirejtsu” (VIDEO)

Odigrane su dve poslednje utakmice 12. kola engleske Premijer lige. Pobede su ostavrili Lester i Barnli.   

Na ”King Paueru” Lester je lako izašao na kraj sa Brajtonom. ”Lisice” su čitav posao završile u drugoj polovini prvog poluvremena kada su postigli sva tri gola. ”Galebove” je načeo Džejms Medison u 27. minutu, pošto mu je loptu ostavio Vardi. Asistent kod prvog gola bio je strelac drugog. Centarfor Lestera bio je na pravom mestu u 41. minutu i duplirao prednost domaćih. Ni tu nije bio kraj golovima u prvih 45 minuta, tri minuta posle drugog pao je i treći. Opet je strelac bio Medison, ovog puta divnom parabolom u desni gornji ugao gola golmana gostiju Rajana. Uzbuđenja u nastavku nije bilo, Lester je bio zadovoljan prednošću i sada je treći na tabeli sa samo bodom zaostatka za vodećim tandemom koji čine Totenhem i Liverpul. S obzirom da se ove dve ekipe sastaju međusobno u sredu, u slučaju remija na ”Enfildu”, Lester bi mogao na vrh ako pobedi Everton na svom terenu.   

Za razliku od Lestera Arsenalu ništa ne ide od ruke. ”Tobdžije” su doživele novi poraz, četvrti u pet poslednjih kola, a u tom intervalu dali su samo jedan gol. Inače, poraz od Barnlija je četvrti uzastopni Arsenala na njihovom ”Emirejtsu”. Posle Lestera, Aston Vile i Vulverhemptona, sva tri boda odneo je i tim Šona Dajša. Teški dani predstoje za Mikela Artetu, ukoliko uopšte ostane na klupi tima iz Londona.    Arsenal je bio bolji rival na meču sve do isključenja Granita Džake. Reprezentativac Švajcarske imao je pomračenje uma i nepotrebno zaradio crveni karton u 58. minutu. Petnaest Minuta kasnije, posle kornera gostiju, loptu je nesrećno glavom na prvoj stativi zakačio Obamejang i prevario svog golmana. Leno nije mogao ništa da uradi u tom trenutku. Pokušavao je Arsenal da dođe bar do boda, imao odličnu priliku u sudijskoj nadoknadi, ali se rezultat nije menjao.     

Barnli je posle druge pobede u prvenstvu napustio zonu ispadanja i sada je 17. sa devet bodova, dok je Arsenal samo dve pozicije više na tabeli sa 13 bodova.

Arsenal – Barnli 0:1 (0:0) Obamejang 73′(ag)
Lester – Brajton 3:0 (3:0) Medison 27′,44′, Vardi 41′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica srpskih sudija u plej-ofu!

Evroliga je objavila spisak sudija za predstojeći plej-of ovog takmičenja. Naredne sedmice nas očekuje početak plej-ofa Evrolige, a Srbija možda...

POVEZANE OBJAVE