Po ko zna koji put: Iz Borusije u Borusiju

Novi trener Borusije iz Dortmunda od leta 2021. godine trebalo bi da bude Marko Roze, prenosi italijanski insajder Đanluka di Marcio.

Posle otkaza Lusijenu Favru, Borusiju će u narednom periodu voditi njegov dosadašnji pomoćnik Edin Terzić. On će biti samo privremeno rešenje, s obzirom na to da Dortmund ima načelan dogovor aktulenim trenerom imenjaka iz Menhengladbaha – Markom Rozeom.

Roze je jedan od najinteresantnijih stručnjaka u Evropi. Forsira napadački fudbal, sa mladim fudbalerima, što je u srži Dortmunda i upravo to i traže.

Nemački strateg ima 44 godine, sjajno vodi Menhengladbah sa kojim je ove sezone izborio nokaut fazu Lige šampiona, a prethodno je bio trener Red bul Salcburga. Sa austrijskim timom domogao se polufinala Lige Evrope 2018. godine, gde su poraženi od Olimpik Marseja.

Ovim potezom, ukoliko se su tvrdnje Di Marcija istinite, nastavlja se trend Borusije Dortmunda da uzimaju iz tabora Menhengladbaha. Tako su u godinama koje su iza nas kupovali Marka Rojsa, Mahmuda Dauda i Torgana Azara i za njih u džep imenjaka iz Menša stavili oko 55 milona evra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROMENE U ZVEZDI: Glazer odlazi, vraća se Borjan i stiže još jedan golman iz Superlige!?

Fudbaleri Crvene zvezde večeras gostuju Vojvodini od 17:30 u drugom kolu plej-ofa. Sa njima će igrati finale kupa, dok će...

POVEZANE OBJAVE