Kaznena ekspedicija iz Galicije: Jago i družina za 45 minuta održali čas Kadizu

Fudbaleri Selte iz Viga pobedili su Kadiz na svom terenu sa ubedljivih 4:0 u poslednjem meču 13. kola La lige.

Pitanje pobednika se nije pitalo, s obizirom na to da su domaći veoma rano poveli, a do kraja poluvremena do vrha napunili mrežu ekipe iz Andaluzije.

Pravo je čudo da ekipa sa napadačkim sposobnostima kakvu ima Selta nije postigla nekoliko golova više u ovoj sezoni, ujedno i da nisu bolje plasirani. Mučan period od dva meseca je iza njih, jer su tada u od 27. septembra do 29. decembra čekali na trijumf. Između ta dva datuma, pet poraza i tri remija u La ligi.

Zato su u ovom i prethodna dva kola pokazali potencijal koji poseduju. Dali devet golova i uzeli devet bodova protiv Granade, Bilbaa i Kadiza. Sjajno je to izgledalo u poslednjoj utakmici i već u 6. minutu Nolito je doneo prednost domaćima. Nakon 31. minuta igre, Jago Aspas je sa penala povećao prednost ekipe iz Galicije.

Jedanaesterac je iznudio Santi Mina, posle nepotrebnog izlaska sa gola golmana Ledezme koji je ušao u nekadašnjeg napadača Valensije i srušio ga. Ovaj je pritom povredio rame, iako je isprva delovalo da je teatralno reagovao nakon kontakta, koji je nesumnjivo postojao. Ubrzo je Mina napustio teren, a šansu je dobio Fran Beltran.

Samo dva minuta na terenu bilo je potrebno mladom Beltranu za sjajan pogodak nakon lopte koju mu je ostavio Aspas. U prvom minutu nadoknade prvog dela susreta, Denis Suarez je centrirao, a Brajs Mendez glavom poslao loptu u mrežu. Ponovo se tu izdvaja golman Ledezma koji je krenuo u prazno i usput u zahvatio i Mendeza kojem nije bilo do slavlja nakon tog kontakta.

Bilo je prilika za Seltu i u drugom delu, poništen im je još jedan pogodak, ali se rezultat nije menjao. Junak susreta je svakako neponovljivi Jago Aspas sa dve asistencije i pogotkom.

Ovo bi mogla da bude najava boljih dana za ekipu Eduarda Kudea, koja je sada devetoplasirana sa 16 bodova i u seriji su od tri pobede.

Kada je reč o Kadizu, sedmo mesto sa 18 bodova je uprkos ubedljivom porazu veoma dobra stvar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE