Liga Evrope bolja od Lige šampiona

Interesantna fudbalska sezona na Starom kontinentu je u toku. Klubovi se suočavaju sa gustim rasporedom, velikim brojem povreda i promenljivom formom. Konstantnosti gotovo nigde i nema.

Jedna trećina šampionata u najjačim ligama Evrope, pa i sveta je već prošla ili je blizu tome, a interesantno je da su lideri tih pet prvenstava (Engleska, Španija, Francuska, Italija i Nemačka) klubovi koji nastupaju u ovosezonskom izdanju Lige Evrope.

Totenhem pred međusobni duel sa Liverpulom ima identičan broj bodova kao i njihov predstojeći rival (24), dok je jučerašnjim porazom PSŽ-a od Liona, Lil uspeo da se izjednači na prvom mestu u Ligi 1. Real Sosijedad ima sjajnu sezonu uz sebe i sa 26 bodova dele lidersku poziciju sa Atletiko Madridom. Treba napomenuti i to da baskijski tim ima dve utakmice viška od Madriđana, pa bi situacija na vrhu uskoro mogla drastično da se promeni.

Kada je reč o Italiji, Milan nema niti jedan poraz čitave sezone i imaju tri boda viška od gradskog rivala Intera. U Nemačkoj se iz sezone u sezonu nadamo uzbudljivijoj trci za ,,Salataru” i nakon 11. kola aktuelne kampanje, Bajern nije prvoplasirani. Lidersku poziciju, sa bodom viška, drži Bajer Leverkuzen i na velikom su ispitu u budućim utakmicama kako bi pokazali mogu li da učine neizvesnim borbu za titulu.

Svi ovi timovi su, na lakši ili teži način, izašli na kraj sa svojim grupama u Ligi Evrope i igraju u šesnaestini finala tog takmičenja. Utisak je da je drugo po redu najjače evropsko takmičenje nikad jače, posebno kada se uzme u obzir da su se u turnir uključili timovi poput Mančester junajteda, Ajaksa, Šahtjor Donjecka, Salcburga…

Da bilo ko od ekipa poput Totenhema, Lila, Real Sosijedada, Milana ili Bajera osvoji titulu u svom prvenstvu bilo bi iznenađenje. Igraju na visokom nivou, tu dileme nema i svi se nadamo bajkovitim pričama na kraju sezone, ali kvalitetniji timovi tek treba da uzmu zalet, da im se povređeni igrači vrate i krenu u pohod ka očekivanom.

Ipak, ovo je godina neočekivanog, a aktuelni lideri u najjačim ligama sveta strpljivo čekaju svoju šansu protiv favorizovanih i nema sumnje da će je uhvatiti, ako im se ukaže i najmanja šansa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEOČEKIVANO: Mladi košarkaš koji umalo nije uništio sezonu Partizanu napustio prestižni koledž

Jedan od najtalentovanijih centara na svetu Zvonimir Ivišić prošleg leta se, nakon odlične sezone u Studentskom centru, odlučio na...

POVEZANE OBJAVE