Ministarka Mihajlović otkriva: Srbijagas izdvaja 3.000.000 evra godišnje za FK Vojvodinu, ali gde ide taj novac?

Ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović zapitala se gde je novac koji generalni sponzor Srbijagas ima prema Fudbalskom klubu Vojvodina.

Zaposleni u novosadskom klubu su bez primanja već neko vreme, a igračima su se do prošle nedelje dugovale plate i premije za osvajanje prošlosezonskog Kupa. Sve to, trebalo je da pokrije generalni sponzor Srbijagas na čelu sa Dušanom Bajatovićem i tek nakon konstantnih javnih vapaja trenera Nenada Lalatovića – svote su isplaćene.

Kako je ministarka Mihajlović otkrila, Vojvodina od Srbijagasa dobija 3.000.000 evra godišnje, a uprkos toj velikoj cifri, klub je finansijski nestabilan. Ona je postavila mnogobrojna pitanja i kako je navela, na njih će u najkraćem roku morati da se odgovori.

Da li se to plaća ili ne, da li se plaćaju navijači ili fudbaleri, da li se novac daje u gotovini ili ne, zašto se pojavljuju lica koja su optužena, zašto se pojavljuju lica u toj priči koja su bili narko dileri? Kakvi su to ljudi koji imaju nadimke Snajper i slično? To su sve stvari koje moraju da se reše – rekla je Zorana Mihajlović za ,,Tanjug”.

Podsećamo, prethodne sedmice Vojvodina je dobila novog predsednika u vidu Dragoljuba Samardžića, a Upravnom odboru kluba je i prvi čovek FK Kabel – Slobodan Milutinović zvani Sloba Snajper.

Uprkos finansijskim poteškoćama, Vojvodina pruža odlične rezultate i sa 39 bodova su trenutno trećeplasirani tim Super lige Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan u problemu zbog kapitena!

Kapiten rukometaša Partizana Nikola Zečević će po svemu sudeći oper morati na pauzu. Naime, krajem prvog poluvremena prve polufinalne...

POVEZANE OBJAVE