Crvena zvezda opet nije umela da pobedi, i Alba se “častila” u Beogradu

Crvena zvezda je doživela još jedan poraz u Evroligi. Ovoga puta bolja je bila Alba posle produžetka 84:90. Bila je to utakmica slična kao sa Olimpijakosom gde su crveno-beli vodili gotovo 40 minuta, ali nisu umeli da dobiju utakmicu.

Posle ovog kola Crvena zvezda ima skor 4-10, dok Alba ima 6-7.

Meč je bolje otvorila Alba. U svom prepoznatljivom stilu, sa dosta tempa i brzim napadima došli su do prednosti 5:11. Sredinom četvrtine u igru, poziciji pljemjekra, umesto Voldena u igru ulazi mladi uskoković koji je potpuno promenio ritam četvrtine. Upravo njegovom trojkom crveno-beli dolaze do prvog vođstva 14:13, a do kraja četvrtine je nastavio dobro da vodi napade za konačnih 18:15.

U drugom delu Alba staje zonu 3-2. Crvena zvezda dobro otvara sa dve trojke – Voldena i Dobrića, i dolazi do 24:15. Ipak, nemačka ekipa ostaje uporna u zonskoj odbrani, i creno-bele staje šut, a za to vreme Nils Gifaj vraća ekipu u utakmicu sa 5 vezanih poena. Dugo se igralo na klackalici, a onda je Zvezda ušlau seriju 7:0 posle koje dolazi do maksimalnih 33:22.

Aitovi izabranici uzvraćaju istom merom, opet se vraćaju u utakmicu , da bi druga četvrtina završila vođstvo srpskog tima 37:34.

Treća četvrtina počinje sa Uskokovićem u prvih pet, i kreće dosta tvrdo. Crveno-beli su rano izašli iz bonusa i ALba je svoje poene nalazila sa slobodnih bacanja. Sredinom četvrtine u igru ulazi i Boriša Simanić i tu dolazi do nove energije u igri Zvezde. Prednost se penjala do maksimalnih 14 poena razlike posle trojke upravo Simanića. Drugi deo četvrtine obeležila je petorka sa čak četiri srpska igrača – Uskoković, Dobrić, Simanić i Kuzmić. Na kraju četvrtine crveno-beli su imali plus 9 – 57:48.

Četvrti period kreće sa rafalima Lojda i novih plus 14 za srpski tim, ali Alba je ekipa koja ima svoj ritam i ne odustaje od njega. Sa dve vezane trojke ponovo se spuštaju na 8 razlike, a posle tajm auta ubrzo je i 66:62. Igralo se koš za koš, na svaki dobar potez Zvezde, Alba je imala odgovor. Pri rezultatu 69:67 Alba je imala dve prilike za vođstvo, ali na sreću crveno-beli nisu uspeli, da bi Davidovac uspeo da podigne prednost ponovo na dva poseda razlike 71:67. Ipak, Alba je presingom potpuno poremetila Beograđane i naterala ih na brzi šut i na dve greške i dolazi do 71:71, a ubrzo i do prvog vođstva posle prve četvrtine 71:72.

U sledećem napadu, Lojd je fauliran na trojci i bio je siguran sa penala za 74:72, a naredni napad Albe sjajni Lo je promašio šut za tri i Obradovićeva ekipa je imala ponovo priliku da se odlep, i to je i učinila preko Džordana Lojda za 76:72.

Alba koristi sledeći napad za 76:74, dok Volden nije uspeo da postigne koš iz prodora.

ALba je imala 15 sekundi za napad za pobedu, i Sikma je uhvatio promašaj Sive i dobio faul za dva penala. Pogodio je oba za 76:76. Ostalo je nešto više od sekund za Zvezdu, Obradović je tržio tajm.

Lopta je došla do Voldena, on je pogodio koš, ali je kasno izbacio loptu tako da se otišlo u produžetak.

Dodatnih 5 minuta je jako loše počelo za domaće, ALba je vezala 4 poena, dok je Lojd trojkom sa 9 metara vratio Zvezdu u život. Međutim, već naredni napad, posle ofanzivnog skoka Alba vraća plus 4, a ubrzo dižu i na plus 6 košem Timana u poslednjoj sekundi napada.

Crvena zvezda nije postojala u produžetku, agonija u napadu a i u odbrani se nastavila i Alba je došla i do plus 8.

Na kraju 84:90.

U Crvenoj zvezdi je najefikasniji bio Džordan Lojd sa 21 poenom, Dobrić je dao 13, Volden 12. Kod Albe Lo 21, Siva 19, Timan 12.

Crvena zvezda naredni meč u Evroligi igra sa Valensijom u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čukarički za tri minuta rešio duel sa Novim Pazarom, Pavkov strelac (VIDEO)

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Novi Pazar na svom terenu sa 2-0, u utakmici 27. kola Superlige Srbije. Utakmica je...

POVEZANE OBJAVE