Efes proklinje koronu, duboko zamrzavanje u Moskvi uz dabl-dabl Milutinova

CSKA – Anadolu Efes 100:65 (20:13, 27:21, 27:15, 26:16)

 U prvoj utakmici 14. kola Evrolige CSKA je ostavio turski Anadolu Efes na -35.

Za razliku od prethodne sezone kada su dominirali u ovom takmičenju, košarkaši Efesa ne mogu da se prepoznaju u ovoj i posle 14 utakmica imaju već sedam poraza. Na drugoj strani ”armejci” sada predvode evroligaški karavan.   

Ove dve ekipe podelile su megdan u poslednjem finalu Evrolige odigranom pre dve sezone, i ovo je trebalo da bude derbi kola, međutim, moskovski tim nije dozvolio nikakvu dramu, na poluvremenu je imao 13 poena prednosti, a u nastavku su potpuno ponizili goste, pre svega zahvaljujući odličnom šutu za dva poena, ali i velikom broju skokova.   

U timu Dimitrisa Itudisa najefikasiniji bio je Vil Klajburn sa 22 poena, Hilijard je dodao 16, a naš Nikola MIlutinov imao je dabl-dabl učinak sa 12 poena i 10 skokova. Majk Džejms je imao nešto slabiji košgeterski učinak, ubacio je ”samo” 11 koševa, ali je imao čak 10 asistencija. Kod Efesa se istakao Vasilije MIcić sa 14 poena, Danston je ubacio jedan manje, ali i uhvatio 7 lopti, a dvocifren je bio još Boboa sa 10 koševa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE