Kraj epizode u NBA ligi: Gudurić se vraća na mesto uspeha

Srpski košarkaš Marko Gudurić nalazi se pred odlaskom iz Memfis Grizlisa i njegova naredna destinacija trebala bi da bude Istanbul, odnosno Fenerbahče, saznaje ,,Mozzart sport”.

Iako je i dalje pod važećim ugovorom sa Grizlisima, Gudurić će najverovatnije napustiti franšizu iz Tenesija, ali i NBA ligu i vratiti se u Evropu.

Garantovani ugovor koji ima sa Memfisom mu ističe na kraju sezone 2020/2021 prema kojem mu sleduje 2.750.000 dolara i ukoliko bi dobio otkaz od strane svog tima, bila bi mu isplaćena čitava cifra, te bi on bio slobodan u izboru nove sredine.

Kao takva, javlja se ideja o povratku u Fenerbahče, koji je već spremio ponudu na stolu za svog bivšeg igrača. U pitanju je ugovor do kraja sezone, uz mogućnost automatskog produžetka na još dve godine. Govorilo se i o potencijalnom odlasku u Olimpijakos, ali po svemu sudeći Gudurić će krenuti put Turske.

I sami američki mediji već danima unazad govore da će srpski šuter biti taj koji će uz Marija Hezonju razdužiti opremu Grizlisa.

Gururić je u Memfis stigao prošle godine potpisavši dvogodišnju saradnju. U svojoj debitantskoj sezoni skupio je 44 utakmice uz prosek od 3,9 poena na 39,5 odsto šuta iz igre, te 1,7 skokova i jednu asistenciju.

On je pre dvogodišnjeg nastupanja za Fenerbahče branio boje Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE