Skrab betonirao Partizan na četvrtom mestu, ponovo poslednji napad koban po crno-bele (VIDEO)

Burg – Partizan 73:71 (21:26, 19:15, 16:18, 17:12)

 Crno-beli su propustili veliku šansu da se vrate s bodovima iz Francuske i obezbede bolju poziciju u Top 16. Ovako Burg je slavio drugi put protiv Partiaza, ovog puta košem u poslednjoj sekundi, i tako će srpski predstavnik završiti na četvrtom mestu u grupi, pa ga očekuje, najverovatnije, izuzetno težak posao u drugoj fazi. Sada crno-beli imaju skor od 5 pobeda i 4 poraza i još meč sa Venecijom u gostima. Problem je što imaju lošiji skor i sa Burgom i sa Uniksom.   

Dosta izjednačeno je bilo na početku meča. Nijedna ekipa nije uspevala da stvori veću razliku od dva poena, sve do sredine četvrtine kada je Partizan poveo sa 15:11. Rašon Tomas je imao dve dobre akcije, nastavio je Nikola Janković koji je uhvatio četiri lopte u napadu, a nadovezao se poenima i Dangubić. S druge strane probleme Beograđanima pravio je Omić, da bi Anđušić trojkom uz faul, doneo vođstvo Burgu 21:20. Sam finiđ perioda obeležio je Erika MIka sa četiri poena i ofanzivnim skokom, pa je Partiza posle deset minuta igre vodio sa 26:21.   

Dobro su crno-beli igrali u prvoj polovini druge deonice, nastavili su seriju koja je iznosila 11:0 i prvi put je neka ekipa imala dvocifrenu prednost, bilo je 31:21 za goste. Tada je Burg vezao dve trojke, Gordić napravio grešku u dodavanju i domaćin je stigao na -4. Još jednom je Partizan uspeo da se odvoji, Pejdž je ubacio za tri, Jaramaz dodao jedno bacanje i bilo je 39:31 za srpski tim u 15. minutu. Finiš poluvremena pripao je domaćinu, stegli su odbranu, a crno-beli su prodali nekoliko lopti, najviše je grešio Rašon Tomas, pa je serijom 7:0 u dva poslednja minuta Burg na odmor otišao samo sa košem manje, bilo je 40:41. Tomas je ubacio 10 koševa za Partizan, dok je 7 dodao Jaramaz. Kod domaćina Skrab i Alen imali su po sedam.     

Prve koševe u nastavku postigao je Mika i to, verovali ili ne, za tri poena iz kornera. Imao je Partizan nekoliko prilika da se još jednom odvoji, ali je mnogo promašivao, pre svih Ognjen Jaramaz, koji jako teško vraća formu sa početka sezone nakon povrede koju je doživeo. Burg je poveo u 25. minutu, prvi put posle prve četvrtine, poenima Omića ispod obruča. Posle obostrano loše igre u trećoj četvrtini, ekipe su se malo popravile u poslednja dva minuta, trojke su pogodili Trifunović na jednom i Ašćerić na drugoj strani, i u odlučujućih deset minuta ušlo se sa prednošću Partizana od 59:56.     

Mnogo promašaja viđeno je i na početku poslednjeg perioda. Grešili su i jedni i drugi, ali je Partizan konstantno bio u prednosti. Mladi Trifunović je prebrzo šutirao u dva navrata, baš kada su crno-beli imali +5 i priliku da se dodatno odlepe. Te greške bile su ubrzo kažnjene, pogodio je Anđušić, zatim i Skrab i Burg je još jednom poveo, ovaj pu sa 62:61 na 5 minuta do kraja. Sa pet vezanih poena Pelosa Burg je otišao na +4 a do kraja je imalo da se igra još 3 minuta. Mnogo je problema imao Partizan u napadu, sve do poena Tomasa iz prodora. To kao da je skinulo okove sa ruku crno-belima, pa su u naredna dva napada trojke pogodili Miler- Mekintajer i Tomas, dok je Pelos još jednom bio precizan za domaće. Bilo je 69:71 na 100 sekundi pre kraja, Uspeo je Anđušić da poravna, a Jaramaz se spetljao s loptom u napadu. Krenuli su domaći po vođstvo, promašio je Skrab i crno-beli su imali priliku da rešavaju meč. Opet je lopta išla na Jaramaza, on je šutirao iz teške pozicije na isteku napada, naravno, promašio je, pa je Burgu ostalo 5 sekundi da nešto uradi. I uradio je. Anđušić je pogodio tablu ali se lopta odbila u ruke Skrabu koji je sa zvukom sirene probacio kroz obruč za pobedu francuskog tima.     

Kod Burga je najviše poena postigao Danilo Anđušić 16, Pelos je ubacio 12, meč viner Skrab 11, a Omić 10. Kod Partizana najefikasniji bio je Rašon Tomas sa 15, dok je dvocifren bio još samo Miler-Mekintajer sa 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE