Firmino odveo šampiona na vrh, u dva londonska duela bez pobednika (VIDEO)

Posle spektakularne utakmice na ”Enfildu” Liverpul je dobio Totenhem golom Firmina u 90. minutu i osamio se na vrhu Premijer lige.   

U okršaju dve proplasirane ekipe videli smo sve ono najbolje što Premijer liga može da ponudu. Sjajne golove, pregršt prilika i dramatičan završetak. Opredeljenje oba trenera bilo je da idu na pobedu. Prvi je poveo domaćin, doduše uz dosta sreće, pošto je udarac Salaha zakačio Alderverelda, pa je lopta u visokom luku pala u mrežu Lorisa, usput zakačivši i stativu. Bilo je to u 26. minutu, a sedam minuta kasnije kontra napada kakav samo Totenhem može da izvede, Lo Selso za Sona, a Korejac je brži od radara, pa ga ni VAR nije upecao, 1:1. Do kraja poluvremena odlična šansa za Firmina, ali se rezultat nije menjao.   

Gosti bolje otvaraju drugo poluvreme, Kejn je blizu pogotka u 50. minutu, Alison je odbranio, kao i Loris na drugoj strani Salahov pokušaj. Činilo se da šampionu nema spasa u 63. minutu, Bergvajn je sve uradio kako treba, otvorio stopalo kod šuta, a stativa je bila saveznik Alisona. Kada su šanse propustili Mane na jednoj i Kejn na drugoj strani, svi su se pomirili s remijem, što je, ruku na srce, bio i najpravedniji ishod. Ipak, nije kraj dok se ne desi nešto neočekivano. Korner je izveo Robertson, Firmino skočio visoko i snažnim udarcem glavom poslao loptu u desni gornji ugao nemoćnog Lorisa za ogromnu radost navijača engleskog šampiona. Na kraju je došlo do verbalnog okršaja, bar se tako učinilo, Klopa i Murinja, ali je i to neophodan začin za ovakve događaje.   

Fulam je još jednom osvojio samo bod na svom terenu. U duelu sa Brajtonom nije bilo golova, mada su gosti postigli jedan, ali je on poništen zbog igranja rukom Lalane, da bi u 63. minutu pogodili i okvir gola. Aleksandar Mitrović se vratio u tim, ali je u igru ušao tek u 77. minutu.     

Nerešeno je bilo i na ”Olimpijskom stadonu” u Londonu, Palas je poveo protiv ”čekićara” pogotkom Bentekea u 34. minutu, ali je bod Vest Hemu doneo Sebastijan Aler u 55. Za goste je igrao Luka Milivojević koji je zaradio žuti karton. Lošije je prošao Benteke, on je isključen u 70. minutu, ali to nije pomoglo domaćima da upišu pobedu.

Liverpul – Totenhem 2:1 (1:1) Salah 26′, Firmino 90′ – Son 33′
Fulam – Brajton 0:0
Vest Hem – Kristal Palas 1:1 (0:1) Aler 55′ – Benteke 34′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEOČEKIVANO: Mladi košarkaš koji umalo nije uništio sezonu Partizanu napustio prestižni koledž

Jedan od najtalentovanijih centara na svetu Zvonimir Ivišić prošleg leta se, nakon odlične sezone u Studentskom centru, odlučio na...

POVEZANE OBJAVE