Jesen samuraja, Asano načeo Dragačevce za ubedljiv trijumf Partizana na oproštaju od 2020. godine [VIDEO]

Partizan – Mladost 4:0(2:0)Asano 24′, Natho 41′(p), Obradović 51′, L. Marković 84.

Partizan je lakom i ubedljivom pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana zaključio, nesvakidanju i dosta turbulentnu, 2020. godinu. Crno-beli nisu osvojili trofej, bili su vicešampioni i finalisti Kupa Srbije, ali su godinu završili bez poraza na svom terenu. Navijače je sigurno zabolelo i rano ispadanje iz Evrope, ali ih je obradovao niz bez poraza u mečevima sa večitim rivalom.   Godina će se pamtiti i po prodajama dvojice bisera iz Partizanove škole, Strahinje Pavlovića i Filipa Stevanovića, kao i sjajnog napadača Umara Sadika. Jesenji deo aktuelne sezone obeležio je, po svim kriterijumima, japanski napadač Takuma Asano, najbolji strelac tima sa 10 golova, kao i nagoveštaj blistave karijere centarfora Nikole Štulića.

Partizan: Popović – Banjak, Ostojić, Vujačić, Obradović, Šćekić, Natho(od 68′ L. Pavlović), Suma(od 68′ Jović), F. Stevanović(od 61′ Jojić), Holender(od 68′ Štulić), Asano(od 61′ L. Marković)

Mladost: Zečević – P. Jovanović, Mićević, Šatara, I. Milošević, Žunjić, Krajišnik (od 46′ Radivojević), Baha(od 65′ Stanisavljević), Marković, L. Jovanović(od 72′ Babić), Odita(od 65′ Kos)

Posle minuta ćutanja zbog prerane smrti trenera TSC-a i bivšeg fudbalera Partizana Zoltana Saba, meč je počeo, a na prvo uzbuđenje čekalo se devet minuta. Međutim, vredelo je sačekati toliko  i videti majstoriju Natha i Asana. Izraelac je izveo slobodan udarac, prebacio zid a Japanac iz prve uhvatio volej. Mreža se zatresla, ali samo od vibracija koje je preneo okvir gola, pošto je Asanov strahovit šut zaustavila prečka.    Imao je Partizan još dva solidna napada u prvoj polovini poluvremena, udarac Holendera sa distance lako je zaustavio golman Zečević, dok je Asano, posle centaršuta Banjaka, glavom pogodio mrežu, ali sa spoljne strane. Beležimo i pokušaj sve boljeg Šćekića posle kornera u 22. minutu, kao i udarac Filipa Stevanovića minut kasnije.   

Bio je to nagoveštaj vođstva crno-belih. Sejduba Suma je poveo napad, usledilo je pravovremeno dodavanje ka Asanu koji šprintao po desnoj strani, Japanac je poveo loptu par koraka i onda milimetarski precizno tukao u suprotan ugao. Od desne stative lopta se odbila u mrežu Zečevića. Partizan je od 24. minuta poveo desetim golom Takume Asana.    Par minuta kasnije zapretili su i Dragačevci. Let lopte iz kornera loše je procenio mladi golman Popović, ona ga je preletala, ali je Baha na drugoj stativi bio u mrtvom uglu i samo je uspeo da je vrati u srce kaznenog prostora gde je intervenisala odbrana domaćih. Usledio je period nešto mirnije igre, a onda još jedna lepa akcija Partizana u šesnaestercu gostiju. Suma za Asana, ovaj petom vraća loptu Gvinejcu čiji udarac uspeva da izblokira neko od defanzivaca Mladosti, domaći traže penal, ali ništa od toga.     

Sve se to zbilo u 41. minutu, a samo minut kasnije ipak jedanaesterac za crno-bele. Posle prekršaja nad Šćekićem i ubačane lopte na peterac gostiju, Krajišnik je povukao Vujačića i sudija Milan Mitić nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. Odavno nema nervoze kod navijača Partizana kad Natho izvodi penale, opet je golamn otišao u jednu, a lopta u drugu strabu, pa je Partizan poveo sa 2:0 u finišu prvog poluvremena.     

Prvu priliku u nastavku imao je Filip Stevanović u 51. minutu. Novi fudbaler Mančester Sitija se sam izborio za poziciju, ali dosta slabo šutirao, pa je Zečević lako ukrotio njegov udarac. Sve je bilo rešeno u 59. minutu. Suma je opet pravio dar-mar u blizini Zečevićeve mreže, vratio je loptu Obradoviću, a nekadašnji reprezentativac postigao lep gol, prvi po povratku u tabor crno-belih. Odmah posle trćeg gola igru su napustili Asano i Stefanović, dok su šansu dobili Lazar Marković i Miloš Jojić.   

Posle dve asistencije mogao je Suma da se upiše i u strelce, imao je dobru priliku u 63. minutu, ali je opet Zečević bio dobar. Bilo je to sve što sno videli od omalenog veziste u ovom meču, a ko zna, možda i u crno-belom dresu, pošto je moguće da Gvinejac napusti Partizan ove zime. Aleksanadr Stanojević je dvadesetak minuta pre kraja povukao iz igre Sumu, Natha i Holendera, a ubacio trojicu momaka koji su budućnost kluba. Uz nešto iskusnijeg Lazara Pavlovića, u igru su ušli još Štulić i Jović.     

Aplauze službenih lica, rezervnih fudbalera i članova stručnih štabova izmamio je Jojića iz slobodnog udarca, ali i Zečević lepom odbranom istog. Najbolju priliku gosti su imali desetak minuta pre kraja, dobro je šutirao rezervista Kos, Popović je imao dosta muke sa tim udarcem, ali je uspeo da ukroti loptu. Mnogo je bio uspešniji jedan drugi rezervista, onaj Partizanov, u 84. minutu. Lazar Marković je iskoristio odličnu dubinsku loptu, iskoristio svoju brzinu i rutinski prebacio Zečevića koji mu ju krenuo u susret za 4:0.     Mogli smo da vidimo i peti gol u mreži Mladosti, Jojić je odmerenim udarcem pogodio samo prečku u 88. minutu. Partizan je vezao osmu pobedu i šesti meč na kome se nije tresla njihova mreža. Izgleda da su crno-beli ušli u pravu formu, ali sada sledi pauza u prvenstvu koju će oni provesti na drugom mestu na tabeli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE