Kad su napadači neefikasni, tu je Milunović! Pobeda Crvene zvezde za kraj prvog dela (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i 17. pobedu u prvom delu šampionata, protiv Metalca u Gornjem Milanovcu 0:1 (0:1). Na taj način su sa 53 boda ubedljivo zauzeli prvo mesto pred zimsku pauzu. Metalac će prezimiti na 11. mestu sa 25 bodova.

Kada se sumira čitavo prvo poluvreme sve može da se svede u dva minuta kada je u pitanju Crvena zvezda, i na jednu situaciju koju je imao Metalac.

Više od pola sata na terenu se osim jednog šuta Gajića, se nije dešavalo ništa. Onda je u 36. minutu lider prvenstva izborio korner, posle kojeg na centaršut Bena, Nemanja Milunović postiže pogodak. Štoper Crvene zvezde je u poslednje vreme u sjajnoj formi, i svoju dobru igru je ponovo krunisao pogotkom.

Samo minut kasnije crveno-beli su imali priliku, možda i da reše meč, pošto je Dijego Falćineli izašao 1 na 1 sa golmanom domaćih, ali nije uspeo da sprovede loptu u mrežu.

Metalac je najbolju priliku imao pred sam kraj prvog dela igra, kada je posle serije kornera, El Fardu Ben loše zahvatio loptu i malo mu je falilo da savlada Borjana.

Drugo poluvreme je proteklo u istom ritmu kao i prvo. Crvena zvezda je imala dominaciju u posedu, ali nisu uspevali da stvore ozbiljniju priliku i da probiju blok Milanovčana.

Metalac je sa druge strane čekao priliku iz kontra napada da ugrozi Milana Borjana.Dešavalo se nekoliko puta da unesu nemir u pas igru crveno-belih, ali bez ozbiljnijih posledica po gol.

Metalac je u periodu između 60. i 70. minuta imao nekoliko solidnih situacija iz kojih je mogao da uradi više, ali je nedostajao završni pas u srce kaznenog prostora.

Crvena zvezda ponovo preuzima igru, i u 79. minutu se ponovo stvorila prilka da se postigne gol. Gajić je dobro utrčao na drugu stativu, prihvatio centaršut i poslao ga u peterac, gde štoperi Metalc nespretno reaguju i malo je nedostajalo da postignu autogol.

Do kraja meča u 88. minutu beležimo i šut Njegoša Petrovića sa 20 metara koji golman Puletić odbija u korner, kao i šansu Gobeljića u nadoknadi vremena koji je iz izgledne prilike šutirao preko gola.

U poslednjim sekundama meča, igrač Metalca Nikola Grbović dobija drugi žuti karton i automatski crveni. inače, Grbović je ušao u drugom delu, i za kratko vreme je dobio kartone, prvo zbog prigovora a potom i zbog koškanja.

Na kraju, posle tri minuta nadoknade, ostao je rezultat iz 36. minuta i gola Milunovića, 0:1 za Crvenu zvezdu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE