Partizan dobio dva rivala u TOP 16, Mornar prošao dalje pobedom u Podgorici

Budućnost i Mornar su u četiri dana odigrali dva duela, jedan u ABA ligi i drugi u Evrokupu, i oba tima su pobedili po jedanput. Dok je meč u regionalnoj ligi pripao Podgoričanima, u Evrokupu su uspešniji bili Barani.

Ekipa trenera pavićevića je slavila u “Morači” sa 78:84 i tako obezbedila prolaz u TOP 16 fazu. Obe ekipe su takmičenje završile sa skorom 5-5.

Džejkob Pulen je sa 20 poena i pet asistencija bio najefikasniji u ekipi Mornara, Jeremić je upisao 13, a Luković 12 poena i šest skokova.

Ekipu Budućnosti predvodili su Nikola Ivanović sa 17 i mladi Fedor Žugić sa 14 poena.
Inače, ovo je prvi put da Crna Gora ima dva predstavnika u Top 16 fazi Evrokupa.

Cedevita Olimpija je večeras gostovala u Grčkoj, gde je deklasirala domaću ekipu Promiteasa sa 105:67, što je veoma interesovalo Partizan je to znači de će na trećem mestu u ovoj grupi ostati Trento i sa te pozicije italijanski klub će na megdan Partizanu u Top 16.

Jaka Blažič je sa 18 poena bio najefikasniji u Cedeviti, priključili su mu se  Peri sa 15 i Edo Murić sa 14 poena.

Lokomotiva Kubanj je večeras na svom terenu savladala direktnog rivala za drugo mesto u Grupi C, ekipu Monaka rezultatom 76:72 i tako osigurala drugo mesto iza Virtusa iz Bolonje. Na taj način oni su trasirali put u Partizanovu Grupu F u Top 16 fazi.

Kroford sa 17 i Kalnietis sa 13 poena predvodili su ekipu Lokomotive do pobede, a u Monaku najefikasniji Bost sa 18 i bivši Zvezdin centar Matijas Lesor sa 14 poena i osam skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE