FIFA: On je najbolji igrač sveta!

FIFA je večeras dodelila nagrade najboljim sportistima, timovima, trenerima, golovima u protekloj godini. Nagradu za najboljeg igrača dobio je Robert Levandovski.

On je ovo priznanje dobio ispred Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Strelac 55 pogodaka u prethodnoj sezoni, a sa Bajernom je osvojio u 2020. godini Ligu Šampiona, Bundesligu, Kup Nemačke i UEFA Superkup i Superkup Nemačke. Bio je i najbolji strelac Lige šampiona, Bundeslige i Kupa Nemačke.

Nagrada za najboljeg trenera ponovo se našla u rukuma Jirgena Klopa, ispred Marsela Bjelse iz Lidsa i Hansija Flika, stratega Bajerna.

Za najboljeg golmana proglašen je peti put Manuel Nojer, ispred Alisona i Oblaka. On je ovo priznanje dobio i 2013, 2014, 2015. i 2016. godine.

Najbolji tim sveta čine: Alison Beker, Trent Aleksander-Arnold, Serhio Ramos, Virdžil van Dajk, Alfonso Dejvis, Kevin de Brujne, Tijago Alkantara, Džošua Kimih, Lionel Mesi, Robert Levandovski i Kristijano Ronaldo.

Nagradu za najlepši gol dobio je fudbaler Totenhema Son Hjung Min.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE