Formula 1 će imati najdužu sezonu u istoriji

Svetska automobilska organizacija (FIA) objavila je kalendar Formule 1 za sezonu 2021 u kojoj će se voziti rekordne 23 trke.

Za razliku od ove godine, kada je koronavirus sprečio održavanje pojedinih trka, ,,najbrži cirkus na svetu” voziće širom sveta 2021. godine.

Pojedine trke, poput Velike nagrade Vijetnama su izbačene iz kalendara, dok su neke pridodate poput staze u Portugaliji.

Početak sezone zakazan je za 21. mart u Australiji, te će se trka vratiti u zemlju kengura nakon dve godine budući da je ove sezone otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Postojaće dve serije od po tri uzastopna trkačka vikenda u predstojećoj kalendarskoj godini. Tri trke u nizu voziće se u Belgiji, Holandiji i Italiji, kao i u Rusiji, Singapuru i Japanu.

Sezona koja je za nama, trebala je da sadrži 22 trke, što bi bilo najviše do tada u istoriji, ali je odvozano ipak 17. Tako će predstojeća, prema planu, biti rekordna sa 23.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina obavila veliki posao: Potpis do 2027!

Vojvodina zimus napravila dobar posao pšto je potpisala nekoliko povratnika među kojima je bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović. On...

POVEZANE OBJAVE