Jokiću malo nedostajalo do tripl-dabla, Pokuševski 7+7

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Portland Trajlblejzerse sa 126:95 u pripremnoj utakmici uoči starta NBA lige.

Od samog početka susreta bilo je jasno da su Nagetsi u ritmu i njihov nalet bio je prepreka za koju Portland nije imao rešenja. Vodili su tokom čitavog meča, da bi na kraju došli i do maksimalnih +31.

Najučinkovitiji u ekipi Nagetsa bio je Džamal Marej sa 16 poena, dok je Nikola Jokić upisao novi dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova, pritom su mu nedostajala još dva skoka ne bi li došao do tripl-dabla. Na suprtonoj strani je Robert Kovington upisao 15 poena.

ž

U Oklahomi veruju Alekseju Pokuševskom na pripremnim utakmicama i daju mu visoku minutažu, te će biti za interesantno videti hoće li se ta praksa nastaviti i u regularnom delu sezone. Srpski centar koji je jedan od najmlađih igrača u ligi ponovo je bio na parketu u dresu Tandera i imao je svoj doprinos u, ipak, porazu od Bulsa 124:103. Za nešto manje od 23 minuta u igri, Pokuševski je zabeležio sedam poena i sedam skokova. Šutirao je iz igre 2/11, te da je bio nešto skoncentrisaniji, mogao je imati i upečatljiviji učinak. U svakom slučaju, period njegove adaptacije i dalje traje i trajaće, ali čini se da bi mogao da bude jedan od zanimljivijih igrača u ovosezonskoj NBA ligi, a potom i ubuduće.

Na toj utakmici istakao se Kobi Vajt sa 27 poena.

Njujork Niks – Klivlend Kavalirs 100:93
Oklahoma siti Tander – Čikago Buls 103:124
Denver Nagets – Portland Trajlblejzers 126:95
Finiks Sans – Los Anđeles Lejkers 107:112

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Nan uz zvuk sirene doneo pobedu u Bolonji!

U poslednjem meču 32. kola Evrolige Panatinaikos je savladao Virtus u Bolonji 81:79. Bio je to pravi triler koji je...

POVEZANE OBJAVE