Lalatovićeva super izmena rešila novosadski derbi

Vojvodina – Proleter 2:0 (0:0)
53′, 90+1′ Vukadinović

Fudbaleri Vojvodine savladali su Proleter sa 2:0 kao domaćini u novosadskom derbiju 19. kola Super lige Srbije.

Kao što je to bilo nedavno u Kupu, Vojvodina je izašla kao pobednik i to identičnim rezultatom.

Prvu pravu priliku na utakmici imao je Proleter i to u 15. minutu. Sjajno su stvorili gosti prostor po desnoj strani, Mitrović je šutirao iz teškog ugla pravo u Vukliša, a na loptu je sa nekoliko metara natrčao Siniša Babić. Međutim, nije imao sreće jer je pogodio golmana Vojvodine dok je ovaj bio na zemlji.

Vodila se velika bitka između dva lokalna rivala, te su i jedni i drugi imali nekoliko poluprilika, ali mreže su mirovale. Izdvojila bi se još prilika koju je imao Dejan Zukić, kada je odlučio da proigra saigrača na drugoj strani u situaciji u kojoj je mogao sam da završava. Na kraju se sve završilo ofsajdom Čovića.

Lalatović je početkom drugog polvremena odlučio da uvde Miljana Vukadinovića na teren umesto Zukića i krilni napadač mu se na tome vrlo brzo zahvalio. Igrao se 53. minut kada je Aranđel Stojković poslao perfektan pas sa svoje polovine preko odbrane Proletera. Loptu je prihvatio Vukadinović i smireno završio napad pogotkom.

Mogao je Vukadinović sve da okonča u 73. minutu, ali mu je pogodak poništen zbog igranja rukom. Sporna je situacija, jer se ne razaznaje najbolje ni na snimku da li je Vošin napadač zapravo prihvatio loptu rukom, a potom je prosledio u mrežu.

Od prilike u 15. minutu, Proleter nije ozbiljnije pretio golu Vukliša, ali dočekali su svoju šansu nominalni gosti i to kolosalnu. Ipak, odlično ubačenu loptu sa desnog krila, nije uspeo u gol da pretvori Milan Mirosavljev. Njegov snažan udarac iz prve prohujao je pored desne stative u 82. minutu.

Nije Vukadinović uspeo u 73. minutu, ali jeste u prvom minutu nadoknade, na gotovo identičan način kao tada, samo ovog puta nije koristio ruke za konačnih 2:0.

Vojvodina će polusezonu završiti na trećem mestu sa 42 boda, dok će Proleter proleće dočekati na šestom mestu sa deset bodova manje.

Izveštava: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAZOČARAO DOMAĆU PUBLIKU: Zverev poražen od igrača van TOP 100

Nemački teniser Aleksander zvezrev veoma je razočarao domaću publiku, pošto je na turniru u Minhenu poražen u četvrtfinalu od...

POVEZANE OBJAVE