Obradović o Valensiji: Najtalentovanija napadačka ekipa u Evroligi, ali ima i mane

Košarkaši Crvene zvezde punih mesec dana ne znaju za pobedu u Evroligi.

Crveno-beli su nanizali pet uzastopnih poraza, a novu priliku da prekinu ovu seriju imaće u petak kada u Beograd stiže Valensija.

Španski klub u meč ulazi sa skorom 9-5 i nakon pobeda nad Efesom i Olimpijakosom pa će igrači Saše Obradovića imati težak zadatak.

U Beograd stiže možda i najtalentovanija napadačka ekipa u Evroligi. Znatno su se pojačali ove sezone i istakli svoje ciljeve. Doveli su Vilijamsa, Kalinića, Hermansona, Prepeliča… Odigrali su fenomenalno u Pireju i stižu sigurno u odličnom raspoloženju na ovu utakmicu. Odlični su šuteri, odlično trče kontru, i ključ je kako ih timski odbraniti, jer individualno svi imaju veliki kvalitet. Ubacuju mnogo poena, ali imaju i svojih mana, i verujem da imamo šansu uz strpljenje koje moramo da pokažemo na toj utakmici, rekao je Obradović.

Ognjen Dobrić je naglasio da Zvezda mora da pronađe igru koja ju je krasila pre serije poraza.

Još jedan težak meč u nizu koji nas očekuje, i to protiv ekipe koja igra odlično, i čak je neke od najvećih pobeda ove sezone beležila na gostujućim parketima. Stižu u Beograd u dobrom raspoloženju nakon pobede u Atini. Ekipa koja se godinama gradi oko Dubljevića i nekoliko vrlo iskusnih španskih igrača, sada je izuzetno pojačana tokom leta dolaskom Kalinića, Vilijamsa, Hermansona. Odlična ekipa, koja ima dugačku klupu, igra dobro i to se vidi i po tabeli. Neće nam biti lako, ali mi moramo da pronađemo način i igru koja nas je krasila u prethodnom periodu i dođemo do pobede, izjavio je Dobrić.

Meč je na programu u petak od 19 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠEK OŠTAR PREMA NBA ZVEZDI: Naučite me kako je zaradio 80 miliona za 55 utakmica

Sredinom aprila će u NBA ligi početi plej-in a potom i plej-of. Na zapadu se vodi velika borba Denvera, Oklahome...

POVEZANE OBJAVE