Srbija brani trofej ATP kupa u februaru, AO se igra tri dana kasnije

Svetska teniska organizacija (ATP) objavila je kalendar za prvih sedam nedelja 2021. godine.

Bilo je dileme hoće li se ATP kup, gde Srbija brani trofej, odigrati ili ne, a odgovor je stigao – hoće! Turnir u trajanju od 1. do 5. februara igraće se u Melburnu, kao i još tri turnira, te će teniseri i teniserke biti u Australiji gotovo mesec dana.

Teniska sezona započeće u Delrej biču na Floridi, gde će se igrati turnir serije 250 od 5. do 13. januara, a u istom periodu igraće se ATP turnir u Antaliji, takoše serije 250. Kvalifikacije za Australijan open održaće se u Dohi od 10. do 13. januara, a ta odluka došla je iz razloga što veliki broj igrača odlazi tamo na pripreme, pa su čelnici ATP rešili da ubiju dve muve jednim udarcem.

Turniri u periodu od 31. januara do 6. februara koji nose naziv ,,Melburn 1” i Melburn 2” igraće se u drugom po redu najvećem gradu Australije, a prvi od dva turnira za originalnu lokaciju ima Adelaide, međutim, izmešten je ove godine usled koronavirusa.

Australijan open rezervisan je za period između 8. i 21. februara, što znači da će početi samo tri dana od finala ATP kupa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE