Božidar Maljković otkrio tačan datum Olimpijskih igara

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković otkrio je odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da će Olimpijske igre početi 23. jula 2021. godine.

On je otkrio da su čelnici MOK potvrdili tačan datum održavanja Olimpijskih igara i on će doći 12 dana nakon završetka Evropskog prvenstva u fudbalu (11 jun – 11. jul), ko je još jedno veliko takmičenje u tom periodu.

Sport u svetu i u Srbiji preživljava teške trenutke, situacija je zaista delikatna, ali MOK je, posle pažljive analize, saopštio zvanično danas da, kao nacionalni olimpijski komitet, možemo precizno da objavimo da će se Olimpijske igre održati sigurno u Tokiju, od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine. Zbog toga, kao i sve vreme trajanja borbe sa koronavirusom, svetla u Olimpijskom komitetu Srbije se nikada nisu gasila – otkrio je Maljković za ,,Radio Beograd”. 

Kao što je poznato, Olimpijske igre su trebale da se održe ovog leta u Tokiju, međutim, odložene su za godinu dana usled pandemije koronavirusa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE