Popović sprečio dramu, Zvezda u četvrtfinalu [VIDEO]

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su kao gosti savladali Rad sa 2:1.

Odličnu predstavu na stadionu ,,Kralj Petar I” pružili su fudbaleri sa Banjice i Topčidera i na taj način su stavili svoju tačku na ovu godinu.

Gol je viđen već u četvrtom minutu, a postigli su ga domaći. Lopta je stigla do Radove “desetke” Pavla Radunovića, koji je primio loptu, zagradio se i raspalio levom nogom. Lopta je završila u gornjem desnom uglu Popovićevog gola i na taj način je prekinut niz od 760 minuta koliko crveno-beli nisu primili pogodak.

Krenula je posle tog gola Crvena zvezda u napad, preuzela u potpunosti kontrolu lopte. Do izjednačenja je stigla u 17. minutu preko Spiridonovića koji je loptu vukao i odlučio se za udarac sa oko 20 metara po zemlji koji je bio vrlo precizan i to je bilo 1:1.

Isti igrač je samo nekoliko minuta kasnije imao novu priliku, ovoga puta iz slobodnog udarca. Šutirao je pod prečku, ali i direktono u golmana domaćih.

U 31. minutu šanse na obe strane u samo 30 sekundi. Posle kornera Rada, Radunović glavom prenosi loptu na drugu stativu ali je Erković izbio u poslednji čas. Na drugoj strani u kontri Radulović sjajno prodire po levoj strani, poslao je centaršut na Boaćija po zemlji, ali defanzivci Rada su uspeli da intervenišu u poslednjem trenutku.

Nekoliko minuta kasnije u šansu ulazi i Simić na dodavanje Gobeljića. Mogao je Simić da završi sam ovu akciju ali je želeo da asistira u sredinu i pogrešio tako da je šansa otišla u nepovrat.

U 41. minutu nova prilika za crveno-bele, posle slobodnog udarca lopta je došla do Boaćija koji je odlično reagovao glavom, ali lopta odlazi tik pored stative.

Dva minuta kasnije velika prilika za Rad. Degenek je loše procenio loptu, Radunović je to iskoristio i krenuo ka golu. Dodao je loptu na starnu ka Gazivodi koji se odlučio za udarac, a u kaznenom prostoru su bila dva poptuno sama igrača domaćih tako da je od svega Rad dobio samo korner.

Na kraju prvog dela, posle dosta prilika, rezultat se nije menjao. Ipak, vrlo brzo po početku drugog poluvremena, Zvezdin kombinovani tim došao je do vođstva. Sjajnu dubinsku loptu Nikolića prihvatio je Andrija Radulović na desnom boku, krenuo u prodor i centrirao ka Krstoviću, koji je sa nekoliko metara ubacio loptu u gol. Nije to pokolebalo Rad, koji je pokazao želju da novim pogotkom, dok je Stanković izmenama pokušao malo da razbije ritam, te je na teren ušao i Mirko Ivanić.

Međutim, Rad je blizu poravnanja bio u 71. minutu posle kornera, kada je golman Popović kasnio na loptu, a štoper Stoisavljević glaovom zatresao prečku. Izuzetnu novu šansu za izjednačenje Rad je imao preko Saše Jovanovića pet minuta pre kraja susreta, kada je Ciger probio po desnoj strani i oštro centrirao po zemlji, a napadač Rada petom pokušao. Međutim, sjajan je bio Popović sprečivši da penali reše ovaj meč.

Pritiskali su domaći u završnici susreta i sa četiri kornera uzastopno, čitavo težište igre prebacili su u šesnaesterac crveno-belih, ali do drame i penala nisu uspeli da dođu.

Tako su sada poznati svi učesnici četvrtfinala Kupa Srbije. Crvena zvezda će se pridružiti Partizanu, Vojvodini, Voždovcu, IMT-u, Radničkom iz Niša, TSC-u i Spartaku iz Subotice

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE