Terzić sumirao godinu: Ja sam založio stan, da bi dala banka kredit za Zvezdinu licencu, eto koliko verujem u Zvezdu!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan terzić održao je konferenciju za đtampu posle vrlo uspešne polu sezone u kojoj je klub ubedljivo prvi na tabeli Linglong Superlige, a uspela je ida se plasira u narednu rundi u takmičenja u Ligi Evrope.

Kad sam u junu 2014. godine došao, rekao sam da ne traži ni podršku ni novac, samo vreme. Da od Crvene zvezde napravim opet moćan i velii klub. Nadam se da smo to uspeli. Crvena zvezda je napravila najveće uspehe srpskog fudbala u poslednjih 25 godina, rekao je Terzić.

Koliki je uspeh napravljen u klubu Terzić svedoči pozivom da održi predavanje na temu uspeha Crvene zvezde.

Posebnu dimenziju daje činjenica sa koje smo pozicije krenuli, ne bih voleo da se to zanemari. Dobio sam poziv od univeziteta u Hajdelbergu da budem predavač na temu uspeha Zvezde, pohvalio se generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana.

On je izneo i podatak koliko je novca ušlo u klub.

Mi smo doneli 130 miliona evra u klub iz inostranstva, ne znam koliko je firmi i kompanija imalo ovo. Budžetu Srbije smo platili 25 miliona evra. U infrastrukturu smo uložili 7 miliona evra, a ovih šest i po godina smo u plusu poslovali 20 i po miliona evra.

On je konkretnim podacimo objasnio šta je urađeno.

Digli smo se sa 210. na 50. mesto u Evropi na rang listi. Podigli smo koeficijent na listi UEFA i tu smo 16, a 15. mesto donosi dva mesta u LŠ. Napravili smo konkurentan tim, imamo mlad tim koji ima veliku tržišnu vrednost. U ovih šest i po godina sam predvodio klub u 320 utakmica, uzeli smo četiri šampionske titule, na putu sam ka petoj. Uveren sam da ćemo uzeti petu titulu za sedam godina. Igrali smo četiri grupne faze UEFA takmičenja, doveli smo velikane, Arsenal, Liverpul, PSŽ, Totenhem, Bajern, Napoli, sada Milan. Dva puta smo igrali proleće, na ime solidarnosti UEFA, doneli smo Srbiji osam miliona evra svežeg novca i to je distribuirano klubovima u Srbiji za razvoj svih klubova i omladinskih škola. Napravili smo održiv sistem u Crvenoj zvezdu,i ako jednog dana odemo, ostavićemo naslednicima kapitalno nasleđe, da mogu bez probema da ostvaruju prihod, rekao je Terzić.

Objasnio je generalni direktor Crvene zvezde kako je obezbeđivana evro licenca klubu.

Mi nemamo gazdu gore, kome ćemo se obratiti i reći donesi pare. Moramo sami da se za to borimo rezultatima. Niko od igrača nije negodovao, ako neko misli da mu je negde bolje, sešćemo da se dogovorimo da ode. Ali su pametni momci, svesni su situacije. Mislim da neće biti problema. Ja sam založio stan gde živim sa porodicom, da bi dala banka kredit za Zvezdinu licencu. Moralo je da se garantuje ličnom imovinom, i to govori koliko verujem u Zvezdu i budućnost kluba.

Terzić nije samo hvalio, smatra da su neke stvari morale bolje da se urade.

Globalno, strateški, ne vidim šta smo mogli bolje, prevazišli smo ciljeve i svoja očekivanja. Mogli smo bolje u detaljima, morali smo bolje u derbijima. Morali smo da prođemo Omoniju, ali ne zanemarite format. Nama je uskraćeno pravo na revanš, odigrali smo tamo 1:1, da nije bilo korone, na “Marakani” bismo igrali plej-of za Ligu šampiona, rekao je Terzić.

Upitan je Terzić oko konflikta trenera Dejana Stankovića i Gelora Kange.

Juče je Mrkela dao saopštenje i istakao je da se te stvari dešavaju u Evropi, dođe do nesporazuma i žaru borbe da klub bude što boljji. Ne krijemo, nesporazum između šefa i Kange, klub će uvek biti na strani trenera. Mora da postoji disciplinski pravilnik, on će biti kažnjen. Ali ostaje u Zvezdi ima još dve i po godine.

Hoće li Kanga biti kažnjen?

Ne mešam se u način kazne, na šefu štaba je da podnese prijavu i disciplinska komisija odlučuje. Verovatno novčana kazna.

Terzić je govorio i oko često postavljanog pitanja zašto se prodaju mladi igrači.

Svi pratimo forume i društvene mreže, zašto prodajemo mlade. Moramo biti svesni da evro tržište ceni samo mlade. Kao talente. Retko ko će platiti igrača koji ima više od 24 godine. Njihova percepcija je ako je kvalitetan, šta će u Srbiji sa 24 godine. Oni hoće da plate samo mlade i moramo tako da funkcionišemo. Zvezda najviše prihoduje od transfera, a to ne može sa starijima od 24, 25 godina. Ako zakasnimo u prodaji, cena može samo da padne. A dobro poznajemo tržište. Igrači u tim starijim godinama mogu samo na istok, u Aziju.

Terzić je otkrio i da će Nemanja Milunović ostati u klubu, kao i kada očekuje povratak Aleksandra Kataija.

Milunović potpisuje novi ugovor. Zovu ga “Deda” ili “Profesor”, ali on je prava ličnost na mečevima i treningu. Katai je imao problemi vadili su mu laktate iz uva, slučajno je otkriveno. Zadovoljno konstatujem da se oporavlja brže nego što su predviđanja bila iz dana u dan ima kontrole i sve je bolje. Očekujem ga na početku priprema osmog januara da krene da radi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE