Trijumf Makabija u Barseloni, Real specijalista za produžetke

Košarkaši CSKA ubedljivo su savladali Zenit u 15. kolu Evrolige, a još jedan sjajan meč odigrao je Majk Džejms.

Plejmejker “armejaca” je bio MVP utakmice sa 20 poena, 6 skokova i 7 asistencija, uz indeks korisnosti 32. Pratili su ga Hilijard i Milutinov sa po 13 poena, a srpski reprezentativac je uz to imao i sjajnih 13 skokova. Pratili su ih Klajburn sa 11 i Šengelija sa 10 poena, a kod Zenita najefikasniji je bio Pengos sa 14 poena.

Bajern se nakon poraza u St. Peterburgu vratio na pobedničke staze trijumfom protiv Baskonije. Bez povređenog Vladimira Lučića ekipa Andree Trinkijerija slavila je predvođena Džalenom Rejnoldsom koji je ubacio 21 poen uz 9 skokova. Boldvin ga je pratio sa 17, dok je kod gostiju najefikasniji bio Zoran Dragić sa 13 poena.

Real je u drugoj uzastopnoj utakmici igrao produžetak, pa je nakon Panatinaikosa i Olimpijakos savladao posle dodatnih 5 minuta. Tri minuta pre kraja regularnog toka “kraljevski klub” je vodio sa 69:63, ali do kraja meča nije poentirao pa je Olimpijakos izborio produžetak.

Pirejski klub je uspeo da povede sa 81:79 45 sekundi pre kraja produžetka, ali je Real odgovorio trojkom Ljulja i slobodnim bacanjima Laprovitole 12 sekundi pre kraja. Slukas je pogodio samo jedan penal, da bi Laprovitola sa nova dva slobodna bacanja stavio tačku na meč. Upravo je Laprovitola bio najefikasniji sa 19 poena, ispred Tompkinsa koji je ubacio 15, dok su kod domaćina Martin i MekKisik postigli po 18.

U duelu timova sa začelja Asvel je savladao Himki predvođen Jabuseleom koji je postigao 20 poena. Odličan je bio i Noris Kol sa 19, dok je Fal postigao 16 poena. Kod Himkija istakao se Buker sa 26 poena, dok je Šved uz 14 poena imao i 10 asistencija.

Važnu pobedu ostvario je Makabi u Barseloni koja nije postigla koš u poslednjih tri i po minuta, nakon vođstva 67:63, a koš odluke postigao je Otelo Hanter 13 sekundi pre kraja. Bender je bio najefikasniji kod Makabija sa 15 poena, Dorsi je ubacio 14, a odličnu podršku pružili su im Brajant i Hanter sa po 10 poena. Kod Barselone Higins je postigao 16, Kjurik i Mirotić po 12, a Kalates 11 poena.

CSKA – Zenit 83:65
Bajern – Baskonija 77:66
Olimpijakos – Real Madrid 82:86 (69:69)
Asvel – Himki 90:84
Barselona – Makabi 67:68

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE