Zvezda prekinula crnu seriju: Lojd i O’Brajant vodili crveno-bele do trijumfa nad Valensijom

Crvena zvezda – Valensija 76:73 (20:22, 25:14, 12:21, 19:16)

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da prekinu niz od pet uzastopnih poraza u Evroligi. Posle dosta oscilacija i, kao protiv Albe, prokockane dvocifrene prednosti, Zvezda je uspela da u neizvesnoj završnici savlada Valensiju.

Crveno-beli su počeli dobro u odbrani, Valensija nije poentirala u prva dva minuta, ali je u tom periodu viđen samo jedan koš Zvezde i to Alekse Uskokovića. Trojkom Laberija gosti su prvi put poveli posle četiri minuta (7:4), ali je domaćin uspeo da preokrene i košem O’Brajanta tri minuta pre kraja povede sa 14:12. Odgovorio je Laberi novom trojkom, na njega se nadovezao i Prepelič pa je Valensija stekla svoju najveću prednost u prvom poluvremenu (18:14).

Posle prvih 10 minuta bilo je 22:20 za Valensiju, ali je srpski klub sjajno počeo drugi period i posle nepunih pet minuta serijom 13:4 stekla sedam poena prednosti. U nekoliko navrata crveno-beli su imali priliku da povedu i dvocifrenom razlikom, ali su na odmor ipak otišli sa zadovoljavajućih 45:36 nakon trojke O’Brajanta 24 sekunde pre kraja. Trojkom Lojda na početku drugog poluvremena Zvezda je prvi put povela dvocifrenom razlikom, ali se onda desio pad kao protiv Albe pre tri dana. Valensija je iz minuta u minut smanjivala razliku, a potpuno ju je anulirao Laberi novom trojkom tri sekunde pre kraja treće četvrtine za 57:57.

Duop Rit je otvorio četvrtu četvrtinu trojkom, uzvratio je Puerto, a trojkom Jagodića-Kuridže crveno-beli su poveli sa 65:62 sedam minuta pre kraja. Uzvratili su gosti serijom od pept vezanih poena, ali je Lojd ponovo vratio prednost novom trojkom – 70:67, četiri i po minuta pre kraja. Valensija je prišla na 72:71, ali je Lojd bio taj koji je Zvezdu održavao u životu u tim trenucima i na ulasku u poslednja dva mintua pogodio je za 74:71. Nakon faula u napadu Dubljevića iz vrlo teške pozicije poentirao je i Davidovac pa je 76 sekundi pre kraja bilo 76:71.

Laberi je pogodio oba slobodna bacanja za 76:73, a Zvezda dve prilike da u sledećem napadu osigura pobedu. Promašili su Lazić i Lojd, a Valensija dobila priliku da u poslednjih 15 sekundi izbori produžetak. Prepelič je pet sekundi pre kraja izgubio loptu, praktično je predao u ruke O’Brajantu, a Zvezda je došla do svoje pete evroligaške pobede u sezoni.

Lojd je bio najefikasniji sa 20 poena, pratio ga je O’Brajant sa 15, a po 15 poena kod Valensije postigli su Prepelič i Laberi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE