Oglasio se i Troicki: Iznenađen sam Zimonjićevim pismom, znao je sve!

Novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki, govorio je za Novu S o svom novom angažmanu.

Nije se to dugo krčkalo, dogovor je bio između igrača da se dogodi smena. Igrači su me podržali i dogovorili se, kada sam to saznao, javio sam odmah bivšem selektoru Zimonjiću da postoji mogućnost da se kandidujem, tako da je to od mene čuo direktno, ispričao je Troicki i dodao:

Kasnije smo se svi sastali sa njim i obrazložili mu zašto igrači žele smenu i zašto se sve ovo dešava. Zaista mi je ogromna čast, ali i velika odgovnost što imam podršku igrača. Nisam planirao da će se to desiti tako brzo, tokom profesionalne karijere, ali se desilo na inicijativu saigrača iz reprezentacije. Vidim u njima ogromnu perspektivu, možemo opet do najvećih uspeha i u Dejvis kupu i u ATP kupu, kazao je on.

Pismo Nenada Zimonjića prilično je uzburkalo tenisku javnost.

Pa, ja sam iznenađen njegovim pismom. Obavestio sam ga ja prvi i sve mu je na vreme rečeno od strane igrača. Znao je sve. Zahvalio bih se upravnom odboru Teniskog saveza Srbije koji je podržao moju kandidaturu i izabrao me za selektora. Meni je ovo sve izazov, uvek sam davao sve od sebe u reprezentaciji. Uvek sam najbolje igrao za Srbiju, nadam se da će tako biti i dalje, imam bitnu ulogu ali su igrači najvažniji jer oni pobeđuju. Davaću im savete i podršku, kao i do sada, i pokušaću da prenesem iskustvo koje imam, obrazložio je teniser.

Troicki se dotakao i igračke karijere.

Neću više igrati za Dejvis kup reprezentaciju, u ATP kupu je malo specifično, pa ćemo videti jer se igrači sami prijavljuju. Što se tiče profesionalne karijere, probaću da se vratim, ne igram na najvišem nivou na kojem sam bio i daću sebi još jednu šansu. Želim da se spremim najbolje što mogu za sezonu, da igram kako želim i ako ne bude išlo, onda ću verovatno prekinuti karijeru, zaključio je Troicki.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DRAMA U DENVERU: Jokićeva tripl dabl dominacija, Marej za 2:0! (VIDEO)

Košarkaši Denvera vode sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije protiv LA Lejkersa. Sinoć su u dramatičnom meču slavili...

POVEZANE OBJAVE