Sramotno izdanje Partizana u Novom Mestu: Samo 50 poena, trojke 2/24, plej-of misaona imenica

Krka – Partizan 69:50 (22:10, 17:14, 13:8, 17:18)

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u ABA ligi i dodatno pokvarili ionako male šanse za plasman u plej-of. U jednom od najgorih izdanja ove sezone crno-beli su ubedljivo poraženi u Novom Mestu i posle 11 kola imaju 5 pobeda i 6 poraza.

Samo 24 postignuta poena, deset promašaja iz isto toliko pokušaja za tri poena i svega 26 odsto pogođenih šuteva iz igre jasan su pokazatelj da su igrači crno-belih u prvih 20 minuta više ličili na neki amaterski tim, a ne na ekipu koja bi trebalo da slovi za jednog od kandidata za plej-of.

Od prvog minuta Partizan je imao ogromnih problema u odbrani, Kemfor je pogodio prva četiri pokušaja za tri poena, a posle trojke Stipčeviča Krka je prvi put stekla dvocifrenu prednost – 18:8 u 6. minutu. Posle prve četvrtine Krka je vodila sa 22:10, a za nepunih 90 sekundi u drugoj četvrtini trojke su pogodili Kosi i Škifić pa je prednost porasla na 28:10.

Uspeli su crno-beli da postignu šest vezanih poena i donekle ubleže šok, ali je domaćin uspeo da odbije ovaj napad i ponovo stekne 18 poena prednosti (36:18) nešto više od tri minuta pre velikog odmora. Krka je u prvom poluvremenu pogodila čak 9 trojki iz 13 pokušaja.

Crno-beli su na početku drugog poluvremena popravili odbranu, skoro četiri minuta Krka nije poentirala, međutim napad je i dalje bio vrlo problematičan. Uspeo je Partizan da smanji na 39:28, imao je i Miler-Mekintajer zicer koji je promašio, a nakon toga se igra ponovo potpuno raspala. Barič je vezao dve trojke, Lapornik pogodio još dva bacanja i ponovo je bilo +18, 47:29.

Posle 15 uzastopnih promašaja Partizan je u 27. minutu preko Gordića pogodio prvu trojku na utakmici, ali su igrači Saše Filipovskog teško vezivali dva uspešna napada. Na kraju treće četvrtine razlika ne samo da nije bila manja u odnosu na poluvreme, već je Krka u poslednju četvrtinu prenela kapital od 20 poena – 52:32.

Pre sedam dana Partizan je uspeo da nadoknadi minus od 19 poena protiv Mege, ali sa igrom kakvu su prikazali danas i bez igrača koji bi mogao da uskladi instrumente u raštimovanom orkestru novo čudo je bilo nemoguće. Tek u 36. minutu razlika je bila manja od 20 poena, ali nijednog trenutka nije bila manja od 17 poena.

Partizan je na kraju trojke šutirao 2/24, a meč je završio sa samo 28.8 odsto šuta iz igre. Najefikasniji i jedini dvocifren kod Partizana bio je Miler-Mekintajer sa 12 poena. Kod Krke Kemfor 16, Stipčević 13 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE