”Topovi” tuku na svetog Luku, ne i na svetog Nikolu (VIDEO)

Everton – Arsenal 2:1 (2:1) Holding 22′(ag), Mina 45′ – Pepe 35′(p)

Nastavljen je užasan niz rezultata Arsenala u Premijer ligi. ”Tobdžije” su bodove ostavile i na ”Gudisonu”, gde je domaći Everton slavio sa 2:1.   

Šest vezanih kola tim Mikela Artete nije znao za pobedu u domaćem šampionatu. Niz od tri poraza prekinuli su u prošlom, banrednom, kolu remijem sa Sautemptonom u Londonu, ali su, kako stvari stoje, novi započeli u Liverpulu. Everton je dočekao rivala posle dve uzastopne pobede i to protiv Čelsija i Lestera, i to bez primljenog gola. Izgleda da je četa Karla Anćelotija vratila formu sa starta šampionata kada su rušili sve pred sobom i bili lideri Premijer lige.     

”Karamele” su povele u 22 minutu kada je lopta, koju je uputio Ivobi, pogodila Holdinga i odsela u mreži njegovog tima. Ipak, uspeo je Arsenal da se podigne i izjednači u 35. minutu. Dosuđen je penal posle prekršaja Dejvisa nad Mejtland-Najlsom, a Nikolas Pepe je lako prevario golmana domaćih Pikforda. Na poluvreme se otišlo sa prednođću domaćina pošto je Mina odlično skočio na prvoj stativi posle kornera i postigao gol za 2:1 u 45. minutu.   

Everton je bio bolji rival i u drugom poluvremenu, ali je Arsenal mogao da izjednači preko Davida Luiza, čiji je udarac zaustavila stativa. Sada su ”karamele”, bar do sutra, na drugom mestu sa 26 bodova, dok je Arsenal ostao 15. sa 14 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

REAL NAJAVIO MEČ SA ZVEZDOM: Pada li večeras rekord Evrolige?

Košarkaši Real Madrida suvereno su odigrali ovu evroligašku sezonu osvojivši prvo mesto. Večeras dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet. Madriđani imaju priliku...

POVEZANE OBJAVE