Dmitrović otvorio dušu: Samo jedan klub je zaista verovao u mene, želim da ostavim trag

Marko Dmitrović je jedan od najboljih čuvara mreže u španskom fudbalu.

Njegova nedavna fantastična odbrana posle udarca Uroša Račića i dalje je tema na Pirinejima, a nije tajna da je za srpskog reprezentativca zainteresovana Sevilja.

Postoji interesovanje, ali sve sam prepustio mojim agentima. Oni znaju kakve su moje želje i siguran sam da će doneti najbolju odluku za moju budućnost. Ja moram da ostanem fokusiran na teren, rekao je golman Eibara u razgovoru za sajt Sportsfinding.com.

Dmitrović je govorio i o svojim počecima i kako je zapretio da će pobeći od kuće ukoliko mu roditelji ne dozvole da pređe u Crvenu zvezdu.

Situacija u Srbiji je takva da deca uglavnom sanjaju dres Zvezde ili Partizana. Ja sam kao dečak navijao za Zvezdu i kada je stigao poziv nisam uopšte razmišljao, to je bio moj san. Odlazak iz kuće sa 15 godina je bio teška odluka, ali sada shvatam da je sve vredelo.

U Zvezdi nije dobio šansu, nakon toga su usledili Ujpešt i Čarlton, a sve se promenilo dolaskom u Španiju, u Alkorkon.

Bio je to jedini klub koji je verovao u mene. Zavoleli su me posle Evropskog prvenstva za mlade i od tog trenutka moja karijera je u uzlaznoj putanji.

Dmitrović je podelio i svoju fudbalsku filozofiju.

Veoma sam ambiciozan. Želim da ostavim trag. Samo jedan golman je u ekipi, to je specifična pozicija, niko ne može da ti obeća da ćeš biti starter. Šansa se zarađuje radom na treninzima. Imam i ličnog fitnes trenera, smatram da je fizička sprema najvažnija u današnjem profesionalnom sportu. Radim kako bi moje telo moglo da u svakoj situaciji odgovori na najbolji mogući način, zaključio je Dmitrović uz konstataciju da je veliki fan Manuela Nojera, a voli i golmanski stil Jana Oblaka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Povratak na mesto uspeha: Šakota po četvrti put u AEKU

Dragan Šakota nastavlja sa neverovatnom trenerskom karijerom. Ponovo se vraća u GrčKu, na mesto najvećeg uspeha - AEK. Trenirao je Paok,...

POVEZANE OBJAVE